Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη κατά του κοροναϊού με... επώνυμες υπογραφές

Μάχη κατά του κοροναϊού με… επώνυμες υπογραφές

Εταιρείες ανά τον κόσμο αποφάσισαν να αναστείλουν για λίγο τον «χαρακτήρα» τους και να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα.

Η πανδημία έχει αλλάξει για τα καλά την καθημερινότητα μας και ο καθένας λαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού.

Εταιρείες ανά τον κόσμο αποφάσισαν να αναστείλουν για λίγο τον «χαρακτήρα» τους και να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα.

Την αρχή φαίνεται να έκανε ο κολοσσός του Zara, που επλήγησε από την οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει περίπου 4.000 καταστήματα ανά τον κόσμο.

Στην Ισπανία σε 13.716 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 598.

O ιδιοκτήτης της εταιρείας Amancio Ortega αποφάσισε να αλλάξει την παραγωγή του, καθώς πλέον, θα κατασκευάζει μόνο υγειονομικό εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα οι ποδιές των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Προσφέρει το εργοστάσιό του για κατασκευή μασκών

Ο ιδρυτής της, American Apparel, Ντοβ Τσάρνεϊ ο οποίος απομακρύνθηκε από διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας ενδυμάτων, μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, πρόσφερε το εργοστάσιo τού νέου του brand στο Λος Άντζελες για να κατασκευαστούν μάσκες που θα προστατεύσουν τον κόσμο από τον κοροναϊό.

Ο Ντοβ Τσάρνεϊ είπε ότι η ομάδα του που αποτελείται από 450 άτομα είναι πρόθυμοι να εργαστεί για να κατασκευαστούν μάσκες και άλλα ιατρικά προϊόντα που χρειάζεται η αμερικανική κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού.

https://www.instagram.com/p/B9x93uYF56Q/

Με ανάρτησή του στο Instagram ο επιχειρηματίας, έδωσε και τον αριθμό τού κινητού του τηλεφώνου για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Ο Ντοβ Τσάρνεϊ αξιοποίησε την ευκαιρία για διαφήμιση και ανάρτησε φωτογραφίες πακέτου με τρεις μάσκες αξίας 30 δολαρίων που πωλείται από τη νέα εταιρεία του Los Angeles Apparel.

Το brand που ίδρυσε το 2016 κυρίως παράγει προϊόντα, t-shirts και αθλητικές μπλούζες για άλλες εταιρείες, αλλά άρχισε πρόσφατα τις προσπάθειες να πουλάει και δικά του εμπορεύματα.

Καθώς καταναλωτές αγοράζουν ολοένα και λιγότερα και η πανδημία του κοροναϊού επιφέρει ύφεση στην οικονομία, αναφέρει δημοσίευμα του fashionunited οι εταιρείες μόδας προσπαθούν να βρουν έσοδα από αλλού.

Αποθήκη για τρόφιμα το Studio 338

Το «Studio 338» στο Λονδίνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπς της Μεγάλης Βρετανίας.

Ωστόσο λόγω της έξαρσης του ιού ανακοίνωσε πως πλέον θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας λειτουργώντας ως αποθήκη τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανακοίνωσαν, τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη θα διανέμονται σε όσους τα χρειάζονται μέσω εθελοντών, ενώ για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα αλλά πρέπει να παραμείνουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω του ιού, τα είδη αυτά θα είναι προς πώληση.

«Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε τα πιο ευπαθή μέλη της κοινωνίας μας, επιτρέποντας σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να μείνουν σπίτι και να μην χρειαστεί να πάνε για ψώνια σε μέρη που μπορεί να εκτεθούν στον ιό ή να τρομάξουν από τα άδεια ράφια και όσους κάνουν τεράστιες αγορές μέσα σε πανικό», δήλωσαν στον Independent οι ιδιοκτήτες του Studio 338.

Εξεταστήριο το Κρόουκ Παρκ

Το μεγαλύτερο στάδιο της Ιρλανδίας, το Κρόουκ Παρκ, θα μετατραπεί σε «ντράιβ ιν διαγνωστικό κέντρο» όπου οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό μέσα στα αυτοκίνητά τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

«Το Κρόουκ Παρκ είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα που επελέγησαν για το βόρειο Δουβλίνο, ανέφερε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Ιρλανδίας (HSE).

Οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες Τρίτη.

Το στάδιο, χωρητικότητας 80.000 θεατών, βρίσκεται στο κέντρο του Δουβλίνου και συνήθως φιλοξενεί αγώνες χέρλινγκ ή ποδοσφαίρου. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε εξεταστήριο, θα μπορεί να λειτουργεί για 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και να δέχεται κατά μέσο όρο οκτώ αυτοκίνητα κάθε 15 λεπτά.

Στην Ιρλανδία, παμπ, σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει μέχρι και τις 29 Μαρτίου. Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 προσώπων και προωθεί την τηλεεργασία για να αντιμετωπίσει την πανδημία Covid-19. Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κοροναϊό 292 άνθρωποι και δύο πέθαναν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024