Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΗΠΑ : Ο Τραμπ ενεργοποιεί στον νόμο του 1950 περί αμυντικής παραγωγής

Κοροναϊός – ΗΠΑ : Ο Τραμπ ενεργοποιεί στον νόμο του 1950 περί αμυντικής παραγωγής

Την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού με ενεργοποίηση ενός νόμου του '50 περί Αμυντικής Παραγωγής εξήγγειλε σε διάγγελμά του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού με ενεργοποίηση ενός νόμου του ’50 περί Αμυντικής Παραγωγής εξήγγειλε σε διάγγελμά του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα το υπογραψω μετά τη λήξη αυτής της διάσκεψης»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του θα επικαλεσθεί τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής, μια κίνηση που θα οδηγήσει σε ταχεία επέκταση της εγχώριας κατασκευής βασικών ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων μασκών και των γαντιών, για την καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού στην Αμερική.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κοροναϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 6500, με 115 θανάτους. Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 1950 στην αρχή του κορεατικού πολέμου, επιτρέπει στον πρόεδρο να επεκτείνει τη βιομηχανική παραγωγή βασικών προϊόντων για την εθνική ασφάλεια και άλλα σημαντικά ζητήματα εθνικής σημασίας. PTI SCY SCY

Ο νόμος για την αμυντική παραγωγή ψηφίστηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ το 1950 κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου και, ενώ η πράξη έχει τροποποιηθεί περιοδικά, έχει αναδοθεί από 50 φορές από τότε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τρούμπ ανέφερε ότι επικαλείται τον Νόμο περί Παραγωγής Άμυνας κατά την πανδημία του κοροναϊού.

«Θα επικαλεστούμε τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής μόνο σε περίπτωση που το χρειαζόμαστε», είπε ο Trump. «Θα τα έχουμε ολοκληρώσει όλα, θα υπογράψουμε σε λίγο χρόνο, μόλις τελειώσω με αυτό το συνέδριο, θα το υπογράψω, θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει».

Οι διατάξεις που προβλέπονται από την πράξη αυτή θα επιτρέψουν στην αμερικανική κυβέρνηση να επιταχύνει την παραγωγή του απαιτούμενου εξοπλισμού. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επίσης σημειώσει ότι ένα νοσοκομειακό πλοίο θα σταλεί στη Νέα Υόρκη, ενώ ένα άλλο θα μεταφερθεί στη Δυτική Ακτή. «Στέλνουμε κατόπιν αίτησης τα δύο νοσοκομειακά πλοία που εκπονούνται τώρα», δήλωσε ο Trump. «Το ένα ονομάζεται Έλεος και το άλλο ονομάζεται Ανακούφιση, είναι σε άριστη κατάσταση … Ετοιμάζονται να έρθουν στη Νέα Υόρκη».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024