Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές - Πέντε οι νεκροί

Κοροναϊός : Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές – Πέντε οι νεκροί

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα, ενώ συνολικά 387 έχουν προσβληθεί επιβεβαιωμένα μετά τα 35 νέα που ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσίοδρα.

Σε κατάσταση «πολέμου» βρίσκεται η χώρα λόγω του κοροναϊου.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα, ενώ συνολικά 387 έχουν προσβληθεί επιβεβαιωμένα μετά τα 35 νέα που ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσίοδρα.

Οσον αφορά το πέμπτο νεκρό, πρόκειται για έναν 67χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στην Αθήνα και είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο νεότερος από τους ασθενείς που έχασαν τη μάχη ήταν 53 ετών, ενώ ο γηραιότερος 90 ετών.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Τσίοδρα στον τελευταίο απολογισμό του τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής ανέρχονται στα 60, ενώ 70 ασθενείς λαμβάνουν φροντίδα σε νοσοκομεία της χώρας, 11 εξ’ αυτών είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 68 έτη. Όλοι οι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Από την άλλη, 14 άτομα έχουν αναρρώσει ΄πλήρως και πλέον βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίοδρα οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Αυτό πάντως που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι για κάθε πέντε άτομα που είναι πολύ σοβαρά, άλλα 95 περνούν τη νόσο με την ήπια ή την μέτρια-σοβαρή μορφή της.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, Νίκος Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία».

«Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε. «Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι η επαρχία Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό για την Ελλάδα. Για το αν θα έχει χρονιά προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κοροναϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς…».

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα».

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024