Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συνεχίζεται το δράμα στην Ιταλία - 345 νεκροί σε μία μέρα

Κοροναϊός : Συνεχίζεται το δράμα στην Ιταλία – 345 νεκροί σε μία μέρα

Δεν περιορίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κοροναϊό στην Ιταλία - «Δεν έχουμε πού να τους θάψουμε» λένε στη Λομβαρδία.

Tα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503, ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες τα κρούσματα ήταν 27.980, ενώ συνολικά είχαν χάσει την ζωή τους 2.158 ασθενείς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

«Δεν έχουμε πού να θάψουμε τους νεκρούς»

Καθώς τα νεκροτομεία πλημμυρίζουν στην Ιταλία λόγω του κοροναϊού, τα φέρετρα συσσωρεύονται και οι τεθλιμμένοι θρηνούν στην απομόνωση. «Αυτό είναι το πιο πικρό κομμάτι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι σοροί παραμένουν στο φέρετρο για αρκετές μέρες, καθώς τα κοιμητήρια είναι κλειστά, οι κηδείες έχουν απαγορευτεί και πολλοί από τους συγγενείς των νεκρών νοσούν και αυτοί από κοροναϊό.

Τα νεκροτομεία στη Λομβαρδία και ειδικά στο Μπέργκαμο έχουν πλημμυρίσει. Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Giorgio Gori, εξέδωσε διάταγμα κλείνοντας το τοπικό νεκροταφείο αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και διασφάλισε ότι θα δέχεται ακόμα φέρετρα. Πολλά από αυτά είχαν σταλεί στην Εκκλησία των Αγίων στο Μπέργκαμο, που βρίσκεται στο κλειστό νεκροταφείο, όπου τα φέρετρα για την καύση των νεκρών σχηματίζουν μια μακάβρια ουρά.

«Δυστυχώς δεν ξέρουμε πού να βάλουμε τους νεκρούς» λέει ο πάτερ Marco Bergamelli, ένας από τους ιερείς του ναού. Με εκατοντάδες να πεθαίνουν κάθε μέρα και με το κάθε πτώμα να χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για την καύση, έχει σχηματιστεί ένα απαίσιο απόθεμα.

Με έκτακτο νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, απαγορεύτηκαν οι πολιτικές και θρησκευτικές τελετές, συμπεριλαμβανομένων των κηδειών, για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Οι αξιωματούχοι έχουν επιτρέψει στους ιερείς να ψάλουν μια προσευχή κατά την τελετή ταφής, που παρακολουθούν μόνο λίγοι από τους τεθλιμμένους.

Τα μέλη των οικογενειών των θανόντων κρατούνται μακριά και λόγω του κινδύνου της μόλυνσης, συχνά τα θύματα πεθαίνουν στην απομόνωση των νοσοκομείων χωρίς οικογένεια ή φίλους.

Στην τοπική εφημερίδα L’Eco di Bergamo, συνήθως η σελίδα με τις κηδείες είναι μία. Την Παρασκευή ήταν δέκα και η υπόλοιπη εφημερίδα ήταν αφιερωμένη στην σπαρακτική πορεία του ιού στην πόλη.

Ο Alessandro Bosi, γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Κηδειών, δήλωσε ότι ο ιός αιφνιδίασε τη βιομηχανία των γραφείων τελετών, ενώ εκείνοι που χειρίζονται τους νεκρούς δεν είχαν επαρκείς μάσκες ή γάντια. Και ενώ οι υγειονομικές αρχές λένε ότι δεν πιστεύουν ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μεταθανάτια, ο κ. Bosi είπε ότι οι πνεύμονες ενός πτώματος συχνά απελευθερώνουν αέρα όταν μετακινήθηκαν.

«Πρέπει να τα εξετάσουμε με τον τρόπο που θα αντιμετωπίζαμε τα μολυσματικά άτομα» λέει.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024