Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΗΠΑ : «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση»

Κοροναϊός – ΗΠΑ : «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση»

Ο κοροναϊός δεν έχει φτάσει ακόμη στα υψηλότερα επίπεδα της «δυναμικής» του

Η Αμερική δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της έξαρσης του κοροναϊού, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της αμερικανικής υγειονομικής υπηρεσίας, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων πλησιάζει τους 3.000 και επιβάλλονται περιορισμοί για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Δηλώσεις για την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19

Επισημαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν ακόμη να περιμένουν περισσότερες περιπτώσεις και θανάτους, κυρίως μεταξύ ηλικιωμένων και ευάλωτων ατόμων.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση», δήλωσε ο Φαούτσι σε συνέντευξη στο Λευκό Οίκο το Σάββατο. Από την Κυριακή το πρωί, υπήρχαν τουλάχιστον 3045 περιστατικά κοροναϊού σε 49 πολιτείες, στο Πουέρτο Ρίκο, στις Παρθένοι Νήσους των ΗΠΑ και στην Ουάσιγκτον DC. Τα νέα κρούσματα ήταν 102 και 3 οι νεκροί, φθάνοντας τους 60 σε σύνολο.

Πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η πολιτεία της Ουάσιγκτον έχουν απαγορεύσει μεγάλες συγκεντρώσεις. Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κλείσει, οι υπηρεσίες λατρείας έχουν ακυρωθεί και οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μειώνονται, προκαλώντας δραματικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των Αμερικανών.

Και οι περιορισμοί και τα κλεισίματα συνεχίζονται. Στο Hoboken, Νιου Τζέρσεϋ, ανακοινώθηκε η έναρξη της κυκλοφορίας σε όλη την πόλη από τη Δευτέρα. Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους από τις 10 μ.μ. έως τις 5 το πρωί, με εξαιρέσεις για εργασία, δήλωσε ο δήμαρχος Ravinder Bhalla.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια στην πόλη δε θα επιτρέπεται να σερβίρουν φαγητό από την Κυριακή στις 11 το πρωί και «θα επιτρέπεται να διεξάγουν μόνο την παραλαβή τροφίμων και την παράδοση τροφίμων», δήλωσε η δήλωση του Bhalla.

Στο Κολοράντο, ο κυβερνήτης Jared Polis εξέδωσε εκτελεστική εντολή που απαιτεί να κλείνουν τα χιονοδρομικά κέντρα για μια εβδομάδα λόγω της παρουσίας κοροναϊού στις ορεινές κοινότητες που έχουν περιορισμένη ικανότητα φροντίδας.

Και η κομητεία του Λος Άντζελες θα αναστείλει προσωρινά όλες τις δίκες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LAPD Τζος Ρούμπενσταϊν και ένα εσωτερικό αστυνομικό σημείωμα που έλαβε το CNN.

Πηγή: edition.cnn.com

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024