Τουλάχιστον 108 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, με μια αύξηση 24 κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο, έχουν αναφερθεί από την Ινδία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Οικογένειας στην επίσημη ιστοσελίδα της, σήμερα την Κυριακή.

Αύξηση κρουσμάτων

Με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων στον κοροναϊό να φτάνει σε 32, η Maharashtra μια από τις μεγαλύτερες πολιτείες έχει αναδειχθεί ως εκείνη που έχει περισσότερα στη χώρα. Μια 59χρονη γυναίκα βγήκε θετική στον ιό στην Aurangabad σήμερα, δήλωσε αξιωματούχος της δημόσιας υγείας.

Πέντε νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στο Pimpri-Chinchwad στην περιοχή Πούνε, αργά το βράδυ του Σαββάτου, πρόσεθεσε ο υγειονομικός υπάλληλος. «Η γυναίκα έχει βγει θετική για λοίμωξη από κοροναϊό, είχε ταξιδέψει στη Ρωσία και το Καζακστάν και έχει μπει σε καραντίνα στο νοσοκομείο Dhoot στο Aurangabad», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στην Κεράλα σήμερα, είκοσι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και επιβάτες από το το Ηνωμένο Βασιλείο, βγήκαν θετικοί στον κοροροναϊό, από την πτήση που έφτασε στο Ντουμπάι από το Κότσι. Τρεις ύποπτες περιπτώσεις κοροναϊού που είχαν φύγει από την απομόνωση στο νοσοκομείο Ahmednagar του Μαχαράστρα το Σάββατο, επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις νωρίς σήμερα την Κυριακή.

Παρομοίως, τρεις από τους τέσσερις που ήταν θετικοί στον κοροναϊό που έφυγαν από το νοσοκομείο Mayo στο Nagpur επέστρεψαν επίσης και καταβάλλονται προσπάθειες για την ανίχνευση του τέταρτου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το Δελχί επιβεβαίωσε 7 περιπτώσεις από τις οποίες ένα άτομο πέθανε την Παρασκευή και 2 ανέκαμψαν από την ασθένεια. Η Haryana έχει 14 περιπτώσεις και όλοι οι ασθενείς είναι αλλοδαποί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στην ιστοσελίδα του υπουργείου, η Κεράλα, ανέφερε 22 περιπτώσεις από τις οποίες 3 άτομα έχουν ανακάμψει και έχουν φύγει νωρίτερα. Το Rajasthan ανέφερε 4 περιπτώσεις – 2 είναι Ινδοί και 2 αλλοδαποί.

Η Telangana επιβεβαίωσε μία περίπτωση. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το άτομο έχει αναρρώσει και έχει απαλλαγεί από το νοσοκομείο. Το Uttar Pradesh επιβεβαίωσε μέχρι τώρα 11 περιπτώσεις. Ένας από τους ασθενείς είναι αλλοδαπός, ενώ 10 είναι Ινδοί και τρεις από αυτούς έχουν φύγει από το νοσοκομείο.

Υπάρχει μία επιβεβαιωμένη περίπτωση στο Punjab, το Tamil Nadu και το Andhra Pradesh. Συνολικά δύο άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής με έναν θάνατο στην πρωτεύουσα και έναν στην Καρνάτακα.

 

 

 

Πηγή: livemint.com

 

Γράψτε το σχόλιο σας