Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Κοροναϊός και καραντίνα μείωσαν δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ιταλία : Κοροναϊός και καραντίνα μείωσαν δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η μείωση των ρύπων είναι ιδιαίτερα αισθητή πάνω από τη Βόρεια Ιταλία και κυρίως την κοιλάδα του Πο (Πάδου) όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού που αναγκάστηκε να λάβει η Ιταλία στις μετακινήσεις και στην οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων της, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, είχαν και ένα θετικό αντίκτυπο.

Μείωσαν δραστικά τα επίπεδα ρύπανσης πάνω από τη χώρα, ιδίως στο βόρειο τμήμα της, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ευρωπαϊκού δορυφόρου Copernicus Sentinel-5P.

Η μείωση των ρύπων είναι ιδιαίτερα αισθητή πάνω από τη Βόρεια Ιταλία και κυρίως την κοιλάδα του Πο (Πάδου) όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου.

«Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι η μείωση των εκπομπών που μπορούμε να δούμε συμπίπτει με το λουκέτο στην Ιταλία, το οποίο προκαλεί λιγότερη κίνηση οχημάτων και λιγότερες βιομηχανικές δραστηριότητες» δήλωσε ο Κλάους Τσένερ, επικεφαλής της αποστολής Copernicus Sentinel του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Ο δορυφόρος Sentinel-5P παρακολουθεί την ατμόσφαιρα και διαθέτει το όργανο Tropomi -το πιο ακριβές σήμερα για τη μέτρηση της ρύπανσης από το διάστημα-, που μπορεί να «χαρτογραφήσει» μια πλειάδα αερίων όπως το διοξείδιο του αζώτου, το όζον, το μεθάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα, τα αερολύματα κ.ά.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024