Μέσα από 100 μαιευτήρια όλης της χώρας θα μπορούν οι νέοι γονείς να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού τους.

Με το νέο σύστημα για τη δήλωση γέννησης η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά επίσης να «γλιτώσει» τους νέους γονείς από περιττή ταλαιπωρία.

Ειδικότερα όταν στις μέρες μας, υπάρχει ανάγκη για λιγότερες ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες λόγω κοροναϊού.

Σταδιακά τα μαιετήρια

Η ένταξη μαιευτηρίων και μαιευτικών κλινικών νοσοκομείων στο σύστημα έγινε σταδιακά.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες οι 100 από τους 123 φορείς, στους οποίους πραγματοποιούνται γεννήσεις στην Ελλάδα, έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του αρμόδιου υπουργείου, τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ένταξης στο σύστημα και οι υπόλοιπες μαιευτικές κλινικές.

Πιερρακάκης: Εμπειρία για τις επόμενες πλατφόρμες

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης «μέσα σε τρεις εβδομάδες, η νέα διαδικασία της δήλωσης γέννησης καλύπτει το σύνολο σχεδόν των γεννήσεων – και μέσα στις επόμενες ημέρες η εφαρμογή θα είναι πλέον καθολική. Επιπλέον, από την πιλοτική λειτουργία του συστήματος αντλήσαμε ενθαρρυντικά και χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα αξιοποιήσουμε όχι μόνο στο συγκεκριμένο σύστημα, αλλά και ως εμπειρία στις επόμενες πλατφόρμες που θα σχεδιάσουμε. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία».

«Η απλούστευση της δήλωσης γέννησης είναι η αρχή μιας νέας, πιο φιλικής και αποδοτικής σχέσης πολιτών και διοίκησης» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο