Τις περισσότερες δραστηριότητες της χώρας έχει «χτυπήσει» η εξάπλωση του κοροναϊού με τις αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο ιός.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε το κλείσιμο των Μετεώρων για τους επισκέπτες έως τις 30 Μαρτίου.
Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων τονίζεται πως «έχοντας υπόψιν την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περί αναστολής λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, στα πλαίσια των μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊού covid-19, ανακοινώνει ότι οι Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων, καθώς και τα μουσεία αυτών, δεν θα δέχονται επισκέπτες έως και τις 30 Μαρτίου 2020».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.