Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας

Έτσι θα καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας

Όσα δραστικά συστατικά κι αν εφαρμόσουμε στο δέρμα, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό, αν δεν καθαρίζουμε σωστά το πρόσωπο και τον λαιμό μας

Το πρώτο βήμα για να κάνουμε σωστό καθαρισμό είναι να βρούμε τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Κατόπιν, επιλέγουμε το κατάλληλο καθαριστικό:

* Γαλακτώματα: Έχουν κρεμώδη, πλούσια υφή, απλώνονται με κυκλικές κινήσεις και αφαιρούνται με βαμβάκι. Ωστόσο και το γαλάκτωμα αφήνει κατάλοιπα, τα οποία πρέπει να αφαιρούμε με μια τονωτική λοσιόν ή έστω με νερό. Είναι ιδανικά για την ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

* Καθαριστικά που ξεπλένονται με νερό: Απλώνονται κατευθείαν σε βρεγμένο πρόσωπο. Κι εδώ χρειάζεται προσοχή στο ξέβγαλμα ώστε να μη μένουν υπολείμματα. Υπάρχουν κατάλληλες συνθέσεις για κάθε τύπο επιδερμίδας.

* Νερό καθαρισμού: Δεν περιέχουν σαπούνι, οινόπνευμα και χρωστικές, και είναι ιδανικά για κάθε επιδερμίδα, και ιδιαίτερα για την ευαίσθητη. Ρίχνουμε μια ποσότητα σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και τον περνάμε απαλά από το πρόσωπο και τα μάτια, μέχρι το βαμβάκι να μείνει τελείως καθαρό.

* Μαντηλάκια καθαρισμού: Είναι μια πολύ πρακτική λύση, όχι όμως η καλύτερη. Αφαιρούν τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ  ωστόσο δεν καθαρίζουν σε βάθος. Τα προτιμάμε για μετά τη γυμναστική ή όταν είμαστε πολύ μακιγιαρισμένες και θέλουμε να αφαιρέσουμε γρήγορα τη μεγαλύτερη ποσότητα μακιγιάζ.

Τονωτική λοσιόν: Αν χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα καθαρισμού, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε και η τονωτική λοσιόν που ολοκληρώνει τη διαδικασία: Απομακρύνει σε βάθος κάθε ίχνος ρύπου και προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να αναπνέει και να απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που θα της προσφέρουμε μετά. Προσοχή: Την αποφεύγουμε αν το δέρμα μας είναι ερεθισμένο.

Η διαδικασία:

Πρώτα κάνουμε ντεμακιγιάζ, ξεκινώντας από τα μάτια, και μετά καθαρίζουμε το πρόσωπο. Διαφορετικά, οι χρωστικές του μακιγιάζ μπλέκονται με τους ρύπους και μπλοκάρουν τους πόρους. Αφού τελειώσουμε με το ντεμακιγιάζ, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και συνεχίζουμε με τον καθαρισμό.  Tip: Αν θέλουμε να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία, επιλέγουμε ένα καθαριστικό 3 σε 1 (κάνει ντεμακιγιάζ, καθαρίζει και τονώνει). Προαιρετικά, μετά το καθαριστικό, εφαρμόζουμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό.

Το σωστό ντεμακιγιάζ ματιών:

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λοσιόν σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ. Επιλέγουμε μια διφασική λοσιόν που βασίζεται σε έλαια. Ακουμπάμε τον δίσκο σε κλειστό βλέφαρο για 20-30 δευτερόλεπτα, προκειμένου να μαλακώσει η μάσκαρα και να απομακρυνθεί σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια πιέζουμε απαλά τον δίσκο στο βλέφαρο. Γυρνάμε τον δίσκο από την καθαρή πλευρά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς κάθε ίχνος μακιγιάζ. Προσοχή: Δεν τρίβουμε ποτέ την περιοχή, γιατί έτσι προκαλούμε ερεθισμούς και τραυματισμούς.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024