Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τέλος στην επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Κοροναϊός : Τέλος στην επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Υπερβαίνει το 20% η μείωση των μετακινήσεων με τα ΜΜΜ – Ενίσχυση των μέτρων απολύμανσης – Αραιώνουν από Δευτέρα τα δρομολόγια λόγω γονικών αδειών

Αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης σε λεωφορεία και τρόλεϊ από την μπροστινή μόνο πόρτα με απόφαση του ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του COVID-19.

Εντωμεταξύ, η κίνηση στα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας είναι μειωμένη ήδη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 20% με την τάση όμως να οδηγεί σε περαιτέρω περιορισμό των μαζικών μετακινήσεων.

Από τη μία μεριά, πολλοί πολίτες αποφεύγουν τον συνωστισμό, από την άλλη όλο και περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν το μέτρο της εργασίας από το σπίτι.

Το μέτρο της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή θύρα, που είχε ληφθεί κυρίως για την καταπολέμηση της λαθρεπιβίβασης σε ώρες αιχμής, αναστέλλεται όπως κοινοποιήθηκε στην ΟΣΥ, προκειμένου να μην δημιουργείται συμφόρηση κατά την είσοδο, αλλά και να προστατεύεται ο οδηγός.

Παράλληλα, ήδη ο ΟΑΣΑ εντατικοποίησε τα μέτρα καθαρισμού, με καθημερινές πρόσθετες απολυμάνσεις οχημάτων και συρμών από εξειδικευμένα συνεργεία, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έμφαση στον καθημερινό καθαρισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς δίνεται στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κλπ), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.).

Εντωμεταξύ, μεταξύ άλλων, ο ΟΑΣΑ συστήνει στο επιβατικό κοινό να περιορίσει τις εγχρήματες συναλλαγές, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορονωϊού, και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σε γκισέ και αυτόματα μηχανήματα με τη χρήση τραπεζικής κάρτας.

Οι άδειες των εργαζομένων αραιώνουν τα δρομολόγια

Επιπλέον, οι άδειες που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών μετά την απόφαση καθολικού κλεισίματος των σχολείων, οδηγούν σε περιορισμό των δρομολογίων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κατά τις καθημερινές θα εκτελούνται τα δρομολόγια με συχνότητες Σαββάτου, ενώ τις Κυριακές θα ακολουθείται το μειωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του Αυγούστου.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024