
Προειδοποιήσεις ΕΟΦ για δήθεν σκευάσματα που προστατεύουν από τον κοροναϊό
Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να εστιαστεί στις επίσημες οδηγίες προστασίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του υπουργείου Υγείας και της τήρησης των κανόνων υγιεινή
Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να εστιαστεί στις επίσημες οδηγίες προστασίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του υπουργείου Υγείας και της τήρησης των κανόνων υγιεινής, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς τις τελευταίες μέρες διαπίστωσε ότι κυκλοφορούν και διαφημίζονται σκευάσματα, που ισχυρίζονται ότι η χρήση τους είναι από μόνη της αρκετή στο να αποτρέψει τον κορονοϊό ή άλλο ιό.
Σε ό,τι αφορά στα θέματα απολύμανσης, ο ΕΟΦ τονίζει ότι αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση εγκεκριμένων προϊόντων, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν εγκεκριμένα προϊόντα τόσο για την απολύμανση των χεριών, όσο και των χώρων. Η έγκριση του ΕΟΦ σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο προϊόν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.
Σε ό,τι αφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «αυτά καλούνται να συμβάλλουν στον περιορισμό όποιων παραπλανητικών διαφημίσεων. Η επιστημονική κοινότητα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα. Απαιτούνται σοβαροί και προσεκτικοί χειρισμοί στους οποίους τα ΜΜΕ αναμένεται να είναι σημαντικοί αρωγοί για την ορθή ενημέρωση των πολιτών», καταλήγει ο ΕΟΦ.
- Ο Λάρι έχει ένα μήνυμα για τους Βρετανούς: «Θα εκπαιδεύσω και τον Μπέρναμ, αλλά μην τους αλλάζετε τόσο συχνά»
- Τσουκαλάς: Άριστος στις αλχημείες, αλλά μετεξεταστέος στα οικονομικά ο πρωθυπουργός
- Η Rolex συγχαίρει τον πρεσβευτή της, Στέφανο Τσιτσιπά, για τη νίκη του στο EFG Swiss Open Gstaad
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στα Δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου
- «ΑΕΚ και Χαποέλ Μπερ Σεβά βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τον Κάνγκουα»
- Φωτιά σε δασική δύσβατη περιοχή στη Χρυσούπολη

