Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ιταλία : Συγκλονιστικές μαρτυρίες νοσηλευτριών για τον αγώνα που δίνουν [Εικόνες]

Κοροναϊός – Ιταλία : Συγκλονιστικές μαρτυρίες νοσηλευτριών για τον αγώνα που δίνουν [Εικόνες]

Με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη με τον ιό που έχει κάνει μια ολόκληρη χώρα 60 εκατομμυρίων ανθρώπων να παραλύσει

Με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη με τον ιό που έχει κάνει μια ολόκληρη χώρα 60 εκατομμυρίων ανθρώπων να παραλύσει. Πρόκειται για το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων της Ιταλίας που παλεύει καθημερινά να περιθάλψει τους εκατοντάδες ασθενείς, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Ο εξαντλητικός φόρτος εργασίας διακρίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει ιταλίδες νοσοκόμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα ανέδειξε ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail.

Η Αλέσια Μπονάρι, εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Μιλάνου, φωτογραφήθηκε με το πρόσωπό της γεμάτο μώλωπες σαν να έχει δεχθεί χτυπήματα. Η νεαρή νοσηλεύτρια αποκαλύπτει ότι τα σημάδια προέρχονται από την ειδική μάσκα κατά του κοροναϊού την οποία φοράει νυχθημερόν σχεδόν, εργαζόμενη  με εξαντλητικά ωράρια στο νοσοκομείο.

Περιγράφοντας τις συνθήκες της εργασίας της αυτόν τον καιρό λέει ότι επί τουλάχιστον 6 ώρες δεν μπορεί να πιει νερό ούτε να πάει στην τουαλέτα, καθώς τα περιστατικά φθάνουν συνεχώς στο νοσοκομείο και δεν επιτρέπεται ούτε καν να μετακινήσει τη μάσκα από το πρόσωπό της φοβούμενη μήπως μολυνθεί.

«Φοβάμαι πολύ. Αλλά όχι να βγω έξω για να ψωνίσω π.χ. Φοβάμαι πολύ στη δουλειά μου, καθώς η μάσκα δεν με προστατεύει απόλυτα. Υπάρχει η πιθανότητα να έχω αγγίξει το πρόσωπό μου με τα βρώμικα γάντια μου ή να έχω μολυνθεί μέσω των ματιών μου αφού τα ειδικά γυαλιά που φοράω δεν εφαρμόζουν απόλυτα στο πρόσωπό μου» λέει και συνεχίζει:

«Είμαι εξαντλημένη σωματικά και ψυχολογικά όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου. Ο εξοπλισμός δεν μου παρέχει ασφάλεια. Η ειδική στολή που φοράω με κάνει να ιδρώνω και να υποφέρω, ενώ λόγω της κατασκευής της είναι πολύ δύσκολο να την βγάλω με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάω στην τουαλέτα», ομολογεί.

Μια άλλη νοσηλεύτρια, στο νοσοκομείο της πόλης Κρεμόνα, η Έλενα Παλιαρίνι φαίνεται σε φωτογραφία που τράβηξαν συνάδελφοί της να έχει βυθιστεί σε βαθύ ύπνο πάνω σε ένα γραφείο, φορώντας τη μάσκα της, αποκαμωμένη μετά από ένα εικοσιτετράωρο συνεχούς εργασίας.

Παρόλα αυτά η Αλέσια Μπονάρι έχοντας υψηλό αίσθημα καθήκοντος τονίζει ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο όπου εργάζεται. Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Ιταλούς να εφαρμόζουν αταλάντευτα και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση τους κανόνες υγιεινής.

Επισημαίνεται ότι η Ιταλία είναι από τις χώρες που έχουν πληρώσει τον βαρύτερο φόρο αίματος στον κοροναϊό έχοντας τους περισσότερους μετά την Κίνα νεκρούς (631) και περισσότερα από 10.000 κρούσματα.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024