Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Βουλή η δικογραφία για την σφοδρή διαμάχη Καμμένου-Κοτζιά για τις βίζες

Στην Βουλή η δικογραφία για την σφοδρή διαμάχη Καμμένου-Κοτζιά για τις βίζες

Νέος γύρος αναμένεται στην αντιπαράθεση των δυο πρώην κυβερνητικών εταίρων του Αλ. Τσίπρα

Διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία για την σφοδρή διαμάχη που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβριο του 2018 ανάμεσα στους τότε υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή τις καταγγελίες του πρώτου για διαγωνισμό του υπουργείου Εξωτερικών του 2015, σχετικά με την ανάδειξη παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης προξενικών αρχών και προξενικών γραφείων χορήγησης visa.

Οι καταγγελίες αυτές με τις οποίες ο τότε εταίρος του Αλέξη Τσίπρα «στοχοποιούσε» τον υπουργό Εξωτερικών εμπλέκοντας μάλιστα και εταιρεία συμφερόντων του Τζόρτζ Σόρος, είχαν γίνει με φόντο την Συμφωνία των Πρεσπών και είχαν προκαλέσει κυβερνητική κρίση η οποία κορυφώθηκε με την παραίτηση του κ. Κοτζιά.

Η αντιπαράθεση είχε μεταφερθεί και στην Βουλή όταν συζητήθηκε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ τον Απρίλιο του 2019 όπου ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι «με συμπαιγνία υπηρεσιακών παραγόντων και κάτω από την καθοδήγηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά οργανώθηκε η προκήρυξη, ο διαγωνισμός και η κατακύρωση» του εν λόγω έργου.

Ο κ. Κοτζιάς είχε καταγγείλει τον κ. Καμμένο ως «εθνικό συκοφάντη» ενώ προσέφυγε εναντίον του στην Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον για συκοφαντίες, εξυβρίσεις και απειλές εις βάρος του και εμφανίζοντάς τον ως ηθικό αυτουργό των απειλών και επιθέσεων που δεχόταν ως εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι καταγγελίες του κ. Καμμένου είχαν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση και προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην οποία κατέθεσε ο πρώην υπουργός τον Σεπτέμβριο του 2019.

Μάλιστα είχε δηλώσει τότε ερωτηθείς σχετικά ότι «οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων».

«Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε, ας πάει στη Βουλή», είχε πει.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024