Μια διαφορετική τοποθέτηση για το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων κάνει η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα». Την ώρα που οι περισσότεροι δημοτικοί άρχοντες αρνούνται κάθε σκέψη για μεταφορά προσφύγων στην περιοχή τους, η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση, που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας, προτείνει την αξιοποίηση μιας εγκαταλειμμένης κλινικής για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ειδικότερα, προτείνουν στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, στην Περιφέρεια Αττικής και στους τοπικούς φορείς αλληλεγγύης να αξιοποιηθεί η εγκαταλελειμμένη από χρόνια κλινική «Παναγία» στη Νίκαια ως «δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας υπό την αιγίδα του ίδιου του Δήμου και χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από ΜΚΟ ή οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική επιχείρηση».

Ένας «φάρος αλληλεγγύης»

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν επαρκέστερο σύστημα ένταξης αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας, να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ομαλής διαβίωσης, στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων, να πλαισιώσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές τους ανάγκες με έμφαση στην ιδιαίτερη διαδικασία ενσωμάτωσης στη χώρα μας και γεφύρωσης των υπαρκτών κοινωνικών προκαταλήψεων εναντίον τους.»

» Θέλουμε η δομή αυτή να αποτελέσει φάρο αλληλεγγύης για τη περιοχή μας και να συνδεθεί με το Κοκκινιώτικο λαό. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα που θα φιλοξενηθούν να νοιώσουν τη Νίκαια τη πόλη τους, τη μάνα γη τους, τη γενέτειρα τους».

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο