Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτική Κίνηση προτείνει χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη Νίκαια

Δημοτική Κίνηση προτείνει χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη Νίκαια

Την ώρα που οι περισσότεροι δημοτικοί άρχοντες αρνούνται κάθε σκέψη για μεταφορά προσφύγων στην περιοχή τους, μια δημοτική κίνηση που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας προτείνει την αξιοποίηση εγκαταλειμμένης κλινικής για τη φιλοξενία προσφύγων.

Μια διαφορετική τοποθέτηση για το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων κάνει η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα». Την ώρα που οι περισσότεροι δημοτικοί άρχοντες αρνούνται κάθε σκέψη για μεταφορά προσφύγων στην περιοχή τους, η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση, που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας, προτείνει την αξιοποίηση μιας εγκαταλειμμένης κλινικής για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ειδικότερα, προτείνουν στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, στην Περιφέρεια Αττικής και στους τοπικούς φορείς αλληλεγγύης να αξιοποιηθεί η εγκαταλελειμμένη από χρόνια κλινική «Παναγία» στη Νίκαια ως «δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας υπό την αιγίδα του ίδιου του Δήμου και χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από ΜΚΟ ή οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική επιχείρηση».

Ένας «φάρος αλληλεγγύης»

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν επαρκέστερο σύστημα ένταξης αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας, να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ομαλής διαβίωσης, στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων, να πλαισιώσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές τους ανάγκες με έμφαση στην ιδιαίτερη διαδικασία ενσωμάτωσης στη χώρα μας και γεφύρωσης των υπαρκτών κοινωνικών προκαταλήψεων εναντίον τους.»

» Θέλουμε η δομή αυτή να αποτελέσει φάρο αλληλεγγύης για τη περιοχή μας και να συνδεθεί με το Κοκκινιώτικο λαό. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα που θα φιλοξενηθούν να νοιώσουν τη Νίκαια τη πόλη τους, τη μάνα γη τους, τη γενέτειρα τους».

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024