Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος νεκρός στην Αίγυπτο – Αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς
Αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς όπου θα τίθετο σε απομόνωση, σύμφωνα με το υπουργείο.
Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός 60χρονου Γερμανού τουρίστα από τον κοροναϊό, τον πρώτο θάνατο από τον ιό Covid-19 στη χώρα.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε με πυρετό στις 6 Μαρτίου στο νοσοκομείο της πόλης Χουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας, μόλις έφθασε στην πόλη από το Λούξορ. Ο ασθενής εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς όπου θα τίθετο σε απομόνωση, σύμφωνα με το υπουργείο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλιντ Μεγκάχιντ δήλωσε ότι ο Γερμανός τουρίστας διαγνώστηκε με τον κοροναϊό στις 7 Μαρτίου. «Ο ασθενής παρουσίασε υψηλό πυρετό και αναπνευστική ανεπάρκεια πριν από το θάνατό του την Κυριακή», ανέφερε.
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442