Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδριανούπολη: Τι λένε οι Τούρκοι στους πρόσφυγες

Ανδριανούπολη: Τι λένε οι Τούρκοι στους πρόσφυγες

Τον δρόμο της επιστροφής προς το εσωτερικό της Τουρκίας παίρνουν οι πρόσφυγες που πολιόρκησαν τις προηγούμενες μέρες τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Τον δρόμο της επιστροφής προς το εσωτερικό της Τουρκίας παίρνουν οι πρόσφυγες που πολιόρκησαν τις προηγούμενες μέρες τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Απογοητευμένοι μαζεύουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και φεύγουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι τουρκικές Αρχές, ζητούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα σύνορα να αποφασίσουν για το που θα μείνουν. Ένας από αυτούς και ένας Σύρος που μίλησε στον απεσταλμένο του MEGA, Ανδρέα Ρομπόπουλο.

«Χθες ήρθε η τουρκική αστυνομία και μας είπε: Είστε υποχρεωμένοι ή να περάσετε παράνομα στην Ελλάδα ή να πάτε πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Μου λένε οι στρατιώτες πήγαινε να δοκιμάσεις από τη θάλασσα κι εγώ τους είπα όχι. Ή θα περάσω από τα σύνορα ή θα μείνω εδώ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια. Πλέον το μυαλό μου δεν δουλεύει» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA ένας Σύρος.

Ορισμένοι πιστεύουν ακόμα τις τουρκικές Αρχές πως τα σύνορα θα ανοίξουν και θα καταφέρουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πάντως, την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται για τις Βρυξέλλες. Εκεί όπου θα πάει να παζερέψει τις ζωές προσφύγων και μεταναστών έναντι των δισεκατομμυρίων που διεκδικεί παριστάνοντας τον σωτήρα, παρότι διακινητής ανθρώπινων ψυχών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024