Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσποιήθηκαν παίχτες ομάδας χάντμπολ για να ταξιδέψουν από το Ελ. Βενιζέλος - 12 συλλήψεις

Προσποιήθηκαν παίχτες ομάδας χάντμπολ για να ταξιδέψουν από το Ελ. Βενιζέλος – 12 συλλήψεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι 11 εξ αυτών επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τα ξένα διαβατήρια στα οποία είχαν αντικαταστήσει τη σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή εξ αρχής με τη φωτογραφία τους και ο δωδέκατος με γνήσιο διαβατήριο, το οποίο όμως είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου

Δώδεκα πρόσφυγες από τη Συρία προσποιούμενοι πως είναι μέλη ομάδας χαντμπολ επιχείρησαν με πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τη Βιέννη. Ωστόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι 11 εξ αυτών επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τα ξένα διαβατήρια στα οποία είχαν αντικαταστήσει τη σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή εξ αρχής με τη φωτογραφία τους και ο δωδέκατος με γνήσιο διαβατήριο, το οποίο όμως είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου.

Οι πρόσφυγες πήγαν στο αεροδρόμιο φορώντας ομοιόμορφη αθλητική φόρμα και έχοντας ίδια αθλητικά σακίδια. Κατά τον έλεγχο όμως που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 συνελήφθησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» 10 πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας προσποιούμενοι πως είναι μέλη ομάδας βόλεϊ. Στην κατοχή τους είχαν γνήσια διαβατήρια αλλοδαπής χώρας που είχαν εκδοθεί υπέρ άλλων ατόμων. Όπως διαπιστώθηκε, τα παραπάνω διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείεται πίσω από τις δυο περιπτώσεις να κρύβεται το ίδιο κύκλωμα που προμηθεύει πρόσφυγες και μετανάστες με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια έναντι αμοιβής για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας. Οι συλληφθέντες σπάνια αναφέρουν πως και από ποιον τα προμηθεύτηκαν. Η απάντηση τους συνήθως είναι «κάπου στην Ομόνοια» χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες καθώς δεν θέλουν να «διαταράξουν τις διασυνδέσεις με το κύκλωμα» και να επιχειρήσουν κάποια άλλη στιγμή εκ νέου να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, να ταξιδέψουν προς κάποια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024