
Παρέμβαση της G20 : Παίρνουμε περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) δεσμεύθηκαν να λάβουν τα «κατάλληλα» δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κοροναϊού.
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) δεσμεύθηκαν χθες Παρασκευή να λάβουν τα «κατάλληλα» δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κοροναϊού και για την προστασία της οικονομικής ανάπτυξης από κλονισμούς.
«Περαιτέρω μέτρα»
Σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G20, οι υπουργοί Οικονομικών, που συναντήθηκαν στο Ριάντ τον περασμένο μήνα, δήλωσαν ότι χαιρετίζουν τα μέτρα και τα σχέδια που έχουν ήδη αναπτύξει χώρες για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.
«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιονομικών και νομισματικών, κατά περίπτωση, για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του ιού, να στηρίξουμε την οικονομία κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης και να διατηρήσουμε την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος», ανέφερε η Ομάδα των 20.
Πηγή: ΑΠΕ
- Χρήστος Χριστοδούλου για Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ηγετική μορφή και είμαι σίγουρος ότι πετύχει»
- Κουντούρης: «Μια μεγάλη δικαίωση για τον Ολυμπιακό, τους αθλητές και τους προπονητές του»
- Άρια Παπανικολάου: «H συμμετοχή μου στη νέα ταινία του Μπραντ Πιτ ήταν εμπειρία»
- Γιάννης Παναγόπουλος: Η πρώτη του αντίδραση στην έφοδο του «ελληνικού FBI» στο σπίτι και το γραφείο του
- «Ήταν πάντοτε ειλικρινής, ίσιος, όχι ψεύτης» – Πώς αναπτύχθηκε η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Σε ποιους διαιτητές ο Λανουά μοίρασε μπράβο (και για την αποβολή του Νίκολιτς) και ποιους έβγαλε στη σέντρα







