Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση ΕΕ στους πρόσφυγες: «Τα σύνορα με την Ελλάδα δεν είναι ανοικτά»

Έκκληση ΕΕ στους πρόσφυγες: «Τα σύνορα με την Ελλάδα δεν είναι ανοικτά»

«Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα: μην πηγαίνετε στα σύνορα. Τα σύνορα δεν είναι ανοικτά» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε μήνυμά του προς τους πρόσφυγες και μετανάστες έπειτα από τη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Ζάγκρεμπ

Έκκληση προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που εξωθούνται να εγκαταλείψουν την Τουρκία, να μην μεταβαίνουν στα σύνορα με την Ελλάδα απηύθυνε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας πως τα «σύνορα δεν είναι ανοικτά», αντίθετα απ’ ό,τι τους λέγεται.

«Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα: μην πηγαίνετε στα σύνορα. Τα σύνορα δεν είναι ανοικτά» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε μήνυμά του προς τους πρόσφυγες και μετανάστες έπειτα από τη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Ζάγκρεμπ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επανέλαβαν πως καταδικάζουν «τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς».

«Αν κάποιος σας πει πως μπορείτε να πάτε στα σύνορα επειδή τα σύνορα είναι ανοικτά και πως μπορείτε να πάτε ελεύθερα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αυτό δεν είναι αλήθεια» υπογράμμισε ο Μπορέλ.

«Αν θέλουμε να αποφύγουμε κρίσιμες καταστάσεις, πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια. Ας σταματήσουμε αυτό το παιχνίδι» δήλωσε.

«Αποφύγετε μια κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθείτε σε κίνδυνο. Αποφύγετε μια κλιμάκωση της κρίσης. Αποφύγετε να μετακινηθείτε προς μια κλειστή πόρτα και μην λέτε στους ανθρώπους πως μπορούν να πάνε εκεί επειδή αυτό δεν είναι αλήθεια» επέμεινε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Το μήνυμα των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Από την πλευρά του οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισαν πως η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες, αδιαφορώντας για τη συμφωνία που υπέγραψε το 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι αποδεκτή και οποιαδήποτε τέτοια πολιτική πίεση θα απορριφθεί.

«Η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σοβαρή ανησυχία της για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικές επιδιώξεις» ανέφεραν οι υπουργοί σε δήλωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίασή τους στο Ζάγκρεμπ.

«Η κατάσταση αυτή στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν είναι αποδεκτή» πρόσθεσαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, οι οποίοι υπογραμμίζουν επίσης απευθυνόμενοι στην Άγκυρα πως «οι μετανάστες δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να αποπειρώνται παράνομες διελεύσεις δια ξηράς ή θαλάσσης».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024