Πούτιν σε Ερντογάν: «Οι Σύροι δε γνώριζαν ότι βομβάρδιζαν Τούρκους στο Ιντλίμπ» – Μαραθώνια συνάντηση
Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει ξεπεράσει τις 3μιση ώρες. Σύμφωνα με ρωσικά και τουρκικά ΜΜΕ στις πρώτες 2μιση ώρες Πούτιν και Ερντογάν είχαν κατ'ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια μπήκαν και οι αντιπροσωπείες των χωρών
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συζητηθεί η κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ, ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο- τουρκικές σχέσεις.
Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Τούρκο πρόεδρο για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτικών στην Συρία, λέγοντας ότι ο συριακός στρατός δεν γνώριζε ότι πολεμούσε εναντίον Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, όπως και ότι και ο συριακός είχε επίσης σοβαρές απώλειες.
Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει ξεπεράσει τις 3μιση ώρες. Σύμφωνα με ρωσικά και τουρκικά ΜΜΕ στις πρώτες 2μιση ώρες Πούτιν και Ερντογάν είχαν κατ’ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια μπήκαν και οι αντιπροσωπείες των χωρών.
«Οι Σύροι δε γνώριζαν ότι βομβάρδιζαν Τούρκους στο Ιντλίμπ»
«Πρέπει μαζί να συζητήσουμε οπωσδήποτε τα πάντα, όλη την κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο… ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις, τις οποίες εμείς –και όπως γνωρίζω και εσείς– αντιμετωπίζουμε πολύ προσεκτικά και τις διαφυλάττουμε» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι είναι αναγκαία η απευθείας προσωπική επικοινωνία τη στιγμή που οξύνεται η κατάσταση στην συριακή επαρχία.
«Πάντα έχουμε τι να πούμε, αλλά και τώρα η κατάσταση στην γνωστή ζώνη, στο Ιντλίμπ, έχει οξυνθεί τόσο πολύ, που απαιτεί την απευθείας προσωπική συνομιλία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ερντογάν για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή του Ιντλίμπ.
«Στην αρχή της συνάντησής μας θέλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τον θάνατο των στρατιωτικών σας στην Συρία», τονίζοντας ότι «ο θάνατος ανθρώπων είναι πάντα τραγωδία».
«Δυστυχώς, όπως σας είχα πει και στην τηλεφωνική μας συνομιλία, κανένας, μεταξύ των οποίων και οι Σύροι στρατιωτικοί, δεν γνώριζαν τις θέσεις στις οποίες βρίσκονταν», δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι «την ίδια στιγμή και οι Σύροι στρατιωτικοί επλήγησαν και ο συριακός στρατός είχε σοβαρές απώλειες».
- Λέον Μπλακ: Από τη «μυστική» συλλογή Βίνσεντ βαν Γκογκ στις βαριές καταγγελίες των αρχείων Έπσταϊν
- Ναρκισσισμός: Έχουν οι άνδρες τελικά τα «πρωτεία»;
- Ψέματα, business και πολιτική μόχλευση – Η υπόθεση Έπσταϊν αγγίζει την «αυλή» του Ντόναλντ Τραμπ
- Ο σεναριογράφος των Simpsons αποκαλύπτει τον διάσημο που θέλουν για μια guest star εμφάνιση
- Το «χρυσό» τριήμερο: Οι Απόκριες «κινούν» την περιφέρεια
- Η Ευρώπη και το τέλος της μεταπολεμικής διεθνούς τάξης






