Στημένη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Ας το δεχτούμε, αφού το λέει ο ΠΑΟΚ και το λαμπρό νομικό επιτελείο του, με κορώνα τον Τάκη Μπαλτάκο. Στημένη και η Αθλητική Δικαιοσύνη; Στημένη η τακτική δικαστής; Κι αν είναι στημένη, γιατί δεν το λέει ευθέως ο ΠΑΟΚ. Κι αν κρύβεται πίσω από τη δεσμευτικότητα του πορίσματος, γιατί έως τώρα έλεγε ότι «δεν είναι δεσμευτικό».

Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη σώθηκαν με μια δικαστική ανορθογραφία. Ή καλύτερα, με μια απόφαση που οι αθλητικοί δικαστές επέλεξαν να δικάσουν με βάσει την «προστασία» των συλλόγων, αντί να το κάνουν με βάσει το νομικό πλαίσιο του ποδοσφαίρου. Και για αυτόν τον λόγο, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη δεν εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις εναντίον των αθλητικών δικαστών. Τους έσωσαν, μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης και… δημιουργώντας ποινές. Τι παραπάνω να έκαναν;

Ακόμη και οι ποινές είναι σχεδόν… μελετημένες. Με το -7 στον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό, ούτως ή άλλως το +7 δεν είναι αριθμός που καλύπτεται, όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υποστήριζαν την Κυριακή. Αντίθετα, το -7, κράτησε πάλι την ΑΕΚ πίσω από τους Θεσσαλονικείς. Και έτσι δεν άλλαξε ο βαθμολογικός πίνακας. Με την ΑΕΚ να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένη της υπόθεσης. Ενώ και το -12 της Ξάνθης, δεν τη φέρνει στην προτελευταία θέση, αλλά πάλι στο +1 από τον Παναιτωλικό (18-17)!

Επίσης, ειδικά στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης η πρωτοδίκης κα Μαρία Τσαγκιά, προκάλεσε απορίες με την απόφασή της να μην αναγνωρίσει στον Ολυμπιακό δικαίωμα παρέμβασης. Με τον στόχο να είναι ξεκάθαρος: Να μην ακουστεί στην έφεση που θα κάνουν οι δύο ομάδες στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Να μην έχει δικαίωμα παρέμβασης ο σύλλογος που έκανε την καταγγελία και «συνελήφθησαν» (και καταδικάστηκαν) οι ένοχοι! Την ίδια ώρα, που ο δικαστής Χριστόφορος Μάρκου, πέραν της ποινής-χάδι (σ.σ. αφαίρεση 5 βαθμών) για την ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης από την ΕΕΑ, αναγνωρίζει στον Ολυμπιακό δικαίωμα παρέμβασης. Σε μια υπόθεση ήσσονος σημασίας, σε σχέση με την κραυγαλέα περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο