Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ είχε «μία πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία» με τον ηγέτη των Ταλιμπάν

Ο Τραμπ είχε «μία πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία» με τον ηγέτη των Ταλιμπάν

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής διαπραγματευτή και πολιτικό ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Μπαραντάρ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής διαπραγματευτή και πολιτικό ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Μπαραντάρ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης σε μήνυμά του στο Twitter.

Η πρώτη απευθείας συνομιλία

Η επικοινωνία πρέπει να είναι η πρώτη απευθείας συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και ανώτερου αξιωματούχου των Ταλιμπάν.

Η συνομιλία διήρκησε 35 λεπτά και πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την υπογραφή ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών στη Ντόχα, που προβλέπει την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών και άλλων ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν εντός 14 μηνών.

«Είχαμε μια πολύ καλή (τηλεφωνική) συνομιλία με τον ηγέτη των Ταλιμπάν», δήλωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Δεν θέλουμε βία», πρόσθεσε, εκφράζοντας ικανοποίηση.

Παρέμβαση Πομπέο

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πολιτικό ηγέτη του Ισλαμικού Εμιράτου, τον σεβαστό Μουλά Μπαραντάρ Ακούντ. Λεπτομέρειες αργότερα», έγραψε στο μήνυμα ο εκπρόσωπος Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ενώ οι αντάρτες έθεσαν τέλος χθες στη μερική εκεχειρία και ξανάρχισαν την επίθεσή τους κατά των αφγανικών δυνάμεων.

Σε ανακοίνωση που στάλθηκε αργότερα ηλεκτρονικά, ο Μουτζαχίντ αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Μπαραντάρ πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα μιλήσει σύντομα στον αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γάνι «ώστε να αρθούν τα εμπόδια στις ενδοαφγανικές συνομιλίες».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024