Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ : Επικρίνει τη Δύση, κατανοεί την Τουρκία και ζητά ζώνη ασφαλείας στην Ιντλίμπ

Μέρκελ : Επικρίνει τη Δύση, κατανοεί την Τουρκία και ζητά ζώνη ασφαλείας στην Ιντλίμπ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ μίας ζώνης ασφαλείας στην Ιντλίμπ, δεδομένης της κατάστασης των προσφύγων στη βόρεια Συρία, ενώ επικρίνει την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.

Δεδομένης της κατάστασης των προσφύγων στη βόρεια Συρία, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ μίας ζώνης ασφαλείας στην Ιντλίμπ, επικρίνοντας ταυτόχρονα την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.

«Για την προστασία των προσφύγων»

«Αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τις οποίες αντλεί από τους συμμετέχοντες στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Με τη ζώνη ασφαλείας, η Μέρκελ υιοθέτησε πρόταση που είχε κάνει η υπουργός Αμυνας Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την προστασία και τον εφοδιασμό των σύρων προσφύγων.

Η ηγέτης του CDU δήλωσε κατά τη συνεδρίαση ότι θα ήταν καλό αν η διεθνής κοινότητα δημιουργούσε μια τέτοια ζώνη ασφαλείας. Στη συνεδρίαση της ΚΟ, η Μέρκελ δεν τάχθηκε όμως υπέρ της αμφιλεγόμενης, υπό τουρκική κατοχή, ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως τονίστηκε.

«Δεν θέλει τετραμερή ο Πούτιν»

Στην κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), η Μέρκελ εξήγησε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τετραμερής διάσκεψη με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ίδια έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης.

Η καγκελάριος επέκρινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.

Εχει αποδειχθεί ότι μια αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι δυνατή έξωθεν, διότι ο πόλεμος οδήγησε μόνο στη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών.

«Μεγάλο το βάρος της Τουρκίας»

Η Τουρκία ήταν μία εκ των χωρών οι οποίες επωμίσθηκαν το βάρος του πολέμου στη Συρία.

Ο Ερντογάν δήλωσε αρκετές φορές ότι είναι ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βοήθεια για τη χώρα του.

Η κατάσταση είναι πλέον πολύπλοκη επειδή η Ρωσία και ο συριακός στρατός δρουν μαζί. Η Τουρκία είχε το καθήκον να αφοπλίσει ισλαμιστές μαχητές. Αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024