Βαλμπουενά : Κορυφαίος πασέρ του κόσμου φέτος – Ξεπερνά και τον Μέσι! [Εικόνα]
Σε 10 ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2020 ο Ματιέ Βαλμπουενά μετράει 8 ασίστ και με αυτόν τον τρόπο είναι ο κορυφαίος πασέρ στον κόσμο, τη χρονιά που διανύουμε.
Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτόν τον παίκτη είναι λίγο!
Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει ξετρελάνει όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού με τις επιδόσεις του φέτος, καθώς αυτά που κάνει, και δη σε ηλικία 35 ετών, είναι… εξωπραγματικά!
Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης πως ο Βαλμπουενά είναι ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και φυσικά ένας από τους βασικότερους λόγους που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι πρώτη με +7 στη Super League, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά συμμετέχει στη φάση των «16» του Europa League.
Τα νούμερα του Γάλλου… μαέστρου προκαλούν «ίλιγγο»! Ο Βαλμπουενά με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετράει συνολικά (σε όλες τις διοργανώσεις) 31 συμμετοχές, με 8 γκολ και 21 ασίστ! Το στατιστικό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι το εξής:
Ο Βαλμπουενά, μέσα στο 2020 έχει 10 συμμετοχές και 8 ασίστ στο πρωτάθλημα της Super League. Κανένας άλλος παίκτης στον πλανήτη δεν έχει τέτοια επίδοση! Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής, δηλαδή, δεν έχει τόσες τελικές πάσες μέσα στο 2020, στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.
Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία με 7 ασίστ στη Ligue 1 και ακολουθούν στην 4η θέση ο Λιονέλ Μέσι με 6 (La Liga) και ο Πάουλο Ντιμπάλα με τον ίδιο αριθμό τελικών πασών (Serie A). Πολύ πιο χαμηλά κατατάσσονται ο Τζέιντον Σάντσο με 5 ασίστ (Bundesliga) και Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, όντας στην 25η θέση με 4 ασίστ (Premier League).
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Η Βαλένθια έκανε ματσάρα μέχρι το 35′, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -14, ωστόσο οι Ισπανοί νίκησαν με 91-87, μείωσαν σε 2-1 και έμειναν ζωντανοί στη σειρά.
Ένα φάουλ κατά του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να«ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και Πέδρο Μαρτίνεθ στο 27' του αγώνα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή αμφότερων.
Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Περιστέρι Betsson και στο «Ανδρέας Παπανδρέου (77-72)» , έκανε το 2-0 στη σειρά κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά των Playoffs της Stoiximan GBL.
Η αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ παραμένει λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ, ενώ μία καθοριστική συνάντηση του Ιράν με τη FIFA πρόκειται να γίνει έως τις 20 Μαΐου στη Ζυρίχη,