
Συναγερμός στο Βερολίνο για κρούσματα κοροναϊού σε σχολεία – Μολύνθηκε δασκάλα
Δασκάλα μολύνθηκε σε εκδρομή για σκι στο Νότιο Τιρόλο με αποτέλεσμα να κλείσει το σχολείο στο οποίο εργαζόταν ενώ κλείνει και ιδιωτικό σχολείο στο Βερολίνο εξαιτίας «υπόπτου» κρούσματος μεταξύ των γονέων των μαθητών.
Δασκάλα, η οποία μολύνθηκε σε εκδρομή για σκι στο Νότιο Τιρόλο, είναι το τρίτο κρούσμα του νέου κοροναϊού Covid-19 στο Βερολίνο.
Ηρθε σε επαφή με 80 ανθρώπους
Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσει το σχολείο στο οποίο εργάζεται, και προκειμένου να επαναλειτουργήσει, θα εξεταστούν προηγουμένως περίπου 80 άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή.
Αργά χθες βράδυ, ανακοινώθηκε ότι ιδιωτικό σχολείο του Βερολίνου θα παραμείνει επίσης κλειστό, καθώς υπάρχει «ύποπτο» περιστατικό μεταξύ των γονέων των μαθητών.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με τον κοροναϊό στη γερμανική πρωτεύουσα ανέρχονται πλέον σε τρεις, με δεκάδες άτομα να εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί τους.
Στα 180 τα κρούσματα
Μέχρι στιγμής, στη Γερμανία έχουν διαπιστωθεί 180 κρούσματα (92 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 35 στο Μόναχο – εκ των οποίων 14 έχουν αποθεραπευθεί και λάβει εξιτήριο – 26 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, 11 στην Εσση, 3 στο Βερολίνο, 2 στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και από ένα στο Βρανδεμβούργο, τη Βρέμη, την Κάτω Σαξονία, τη Σαξονία και τη Θουριγγία).
Το βράδυ της Δευτέρας, ανακοινώθηκε μια ακόμη ακύρωση Εκθεσης, αυτήν τη φορά της Διεθνούς Εκθεσης Χειροτεχνίας στο Μόναχο, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 1000 εκθέτες από 60 χώρες και οι επισκέπτες να ξεπεράσουν τις 100.000.
Πηγή: ΑΠΕ
- Άρσεναλ, η τέχνη του να υποφέρεις
- Βουλή: Κλήση Τζαβέλλα στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η Κωνσταντοπούλου – Πιέσεις της αντιπολίτευσης να στηριχθεί η εξεταστική για υποκλοπές
- Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν
- Επίδομα Παιδιού Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα την Παρασκευή 8 Μαΐου
- Ο Δήμος Αμυνταίου ξανά στον σιδηροδρομικό χάρτη
- To Ντουμπάι κλείνει και Οκόμπο!



