Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Δεν θα σταματήσουμε στην Ιντλίμπ για να λύσει το προσφυγικό η Ευρώπη

Ρωσία: Δεν θα σταματήσουμε στην Ιντλίμπ για να λύσει το προσφυγικό η Ευρώπη

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απίστευτη ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί από τον πόλεμο στο Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία με τη σειρά της έχει δημιουργήσει ένα ατέλειωτο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απίστευτη ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί από τον πόλεμο στο Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία με τη σειρά της έχει δημιουργήσει ένα ατέλειωτο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Τουρκίας και μερίδας δυτικών χωρών, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι περίπου 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φινλανδό ομόλογο του, η Ρωσία δεν σκοπεύει να σταματήσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για να λύσει τη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης.

Η ένταση στην περιοχή της Ιντλίμπ κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα με τη Μόσχα να κατηγορεί την Άγκυρα ως κύριο υπαίτιο για την ανάφλεξη, ενώ κατήγγειλε την αποστολή πρόσθετου οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων.

Προ ημερών ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ρωσία: Δεν διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατύπωσε η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστηρίζοντας ότι οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συμβαίνει στο έδαφος.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά παρόμοιες κατηγορίες» δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας του ισχυρισμούς της επιτροπής ότι ο ρωσικός στρατός έβαλλε αδιακρίτως.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι οι κατηγορίες αυτές διατυπώθηκαν «κυριολεκτικά μετά από δύο εικοσιτετράωρα αφότου οι τρομοκράτες στο Ιντλίμπ άρχισαν να επιτίθενται κατά των συριακών στρατευμάτων».

«Είναι προφανές ότι καμία επιτροπή δεν μπόρεσε να έχει αξιόπιστη ενημέρωση για το τι γίνεται «στο έδαφος» και αναμφισβήτητα στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα για τις επιθετικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, γεγονός που κάνει τις οποίες κρίσεις της επιτροπής μονόπλευρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η έκθεση του ΟΗΕ – Ρωσία και Τουρκία ενδέχεται να ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Η Ρωσία σκότωσε πολίτες σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και οι αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας διέπραξαν φόνους και λεηλασίες στις κουρδικές περιοχές της χώρας αυτής, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών που σημειώνουν ότι οι πράξεις αυτές μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, τόσο εκ μέρους της Μόσχας όσο και εκ μέρους της Άγκυρας.

Η έκθεση της Ανεξάρτητης, Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας, που καλύπτει την περίοδο από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, διαπιστώνει ότι η Ρωσία βομβάρδισε μια λαϊκή αγορά και ένα στρατόπεδο εκτοπισμένων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

«Και στις δύο περιπτώσεις η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν κατεύθυνε τις επιθέσεις σε έναν συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο, κάτι που ισοδυναμεί με το έγκλημα πολέμου της εξαπόλυσης επιθέσεων αδιακρίτως» σε ζώνες όπου βρίσκονται άμαχοι, ανέφερε.

Στην έκθεση περιγράφονται επίσης οι ενέργειες των ανταρτών-συμμάχων της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε περιοχές που ελέγχονταν από τους Κούρδους της Συρίας. Εάν οι αντάρτες δρούσαν υπό τις εντολές των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, οι διοικητές αυτοί μπορεί να είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου.

Η έκθεση των ερευνητών, υπό τον Πάουλο Πινιέιρο, κατηγορεί τη Ρωσία για ένα πλήγμα στην πόλη Μααράτ αλ Νούμαν στις 22 Ιουλίου 2019, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 43 άμαχοι. Δύο πολυκατοικίες και 25 καταστήματα καταστράφηκαν αφού τουλάχιστον δύο ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ και περικύκλωσαν την περιοχή.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια επίθεση στο στρατόπεδο Χάας για τους εκτοπισμένους είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ γυναίκες και έξι παιδιά, ενώ άλλοι 40 τραυματίστηκαν.

Ο ΟΗΕ κάλεσε επίσης την Τουρκία να ερευνήσει εάν προχώρησε σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον αυτοκινητοπομπής αμάχων κοντά στο Ρας αλ Αΐν, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Η Άγκυρα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, όμως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει ότι την επίθεση αυτή εξαπέλυσε ένα τουρκικό μαχητικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024