Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί «έδιωξαν» τον Μητρόπουλο από το Μαξίμου;

Γιατί «έδιωξαν» τον Μητρόπουλο από το Μαξίμου;

Η αντικατάσταση του Δημήτρη Μητρόπουλο ο οποίος διατηρεί το ρόλο του συμβούλου του πρωθυπουργού χωρίς όμως ουσιαστικές αρμοδιότητες

Εν μέσω των κρίσιμων εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και της ένθερμης κατάστασης σε Έβρο και νησιά του Βορείου Αιγαίου επήλθαν ανακατατάξεις στο εσωτερικό του Μεγάρου Μεγάρου

Επιβεβαιώθηκαν εν ολίγοις τα ρεπορτάζ, αλλά και οι ψίθυροι ότι επίκεινται αλλαγές στο στενό κυβερνητικό επιτελείο, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αφορούν το  γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αλλά και την ομάδα συμβούλων του πρωθυπουργού.

Με ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου γνωστοποίησε ότι ο Δημήτρης Μητρόπουλος παραμένει ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά πλέον υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων αναλαμβάνει η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή.

Η πρέσβης διατηρεί στενή σχέση με την προκάτοχό της και νυν πρέσβη στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Στην ομάδα θα έχει δίπλά της, ως αναπληρωτή διευθυντή τον διπλωμάτη Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Γιατί έφυγε ο Μητρόπουλος

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η επί της ουσίας τοποθέτηση στο… ψυγείο του Δ. Μητρόπουλου καθώς ουσιαστικά δεν έχει πλέον αντικείμενο εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου και διατηρεί μόνο τον τίτλο του συμβούλου. Και δημιουργούνται και πολλά ερωτήματα σχετικά με την αντικατάστασή του καθώς ήταν γνωστό ότι βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για την απομάκρυνσή του και οι ψίθυροι δυναμώνουν για τα λάθη που φέρεται να έχει κάνει ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος για τη διεθνή πολιτική και ειδικά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μία από τις φήμες κάνουν λόγο για «χρέωση» στον κ. Μητρόπουλο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Βερολίνου με αφορμή τη Διάσκεψη στο Βερολίνο για το Λυβικό στην οποία δεν προσκλήθηκε η χώρα μας.

Το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να «φωτογράφησε» τον κ. Μητρόπουλο για την αποτυχία συνεννόησης της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική και αυτό να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Επίσης, νέο πρόσωπο στο στενό κύκλο συνεργατών, με κομβικό ρόλο είναι ο Θανάσης Μπακόλας. Αναλαμβάνει σύμβουλος του πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ με βάση τις Βρυξέλλες. Κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ο σύνδεσμος του γραφείου Μητσοτάκη με την καμπάνια του Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ διατηρεί σχέσεις και με αρκετούς συνεργάτες ηγετών της Ε.Ε.  Εχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ. Έχει εργαστεί για 25 χρόνια ως επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, εκ των οποίων τα τελευταία οκτώ είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024