Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αδέξια Δεξιά

Η αδέξια Δεξιά

Προσφυγικό: Εξετάζεται η λύση των βραχονησίδων και των ακατοίκητων νησιών, κατά τα πρότυπα της Αυστραλίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αυτό τον καιρό ζει τις χειρότερες των ημερών του μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον κ. Μητσοτάκη. Μήτε γέλια, μήτε χαρές πια. Οι πολλές, συνδυασμένες και επαναλαμβανόμενες κρίσεις δεν αφήνουν περιθώρια χαρούμενων και ανέφελων στιγμών. Αντιθέτως, όπως μεταφέρουν οι γνωρίζοντες, επικρατούν εντάσεις και αναστατώσεις. Οι επικρίσεις περισσεύουν, η γκρίνια και η κατήφεια έχουν για τα καλά εγκατασταθεί στα ενδότερα του Μεγάρου και μαζί βεβαίως επιτείνεται η απογοήτευση για πρόσωπα και επιλογές.

Ειδικά για την εξέλιξη του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε κατάσταση τραγικού αδιεξόδου. Οι επιτελείς του Πρωθυπουργού διαπιστώνουν τώρα ότι όλα ήταν λάθος εξ αρχής και πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η επικράτηση της αστυνομικής διαχείρισης του προβλήματος υπήρξε, αν μη τι άλλο, ατυχής. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε προθύμως μεν και το Μεταναστευτικό, αλλά στην πορεία, μετά τις πολλές νεοδημοκρατικές αντιδράσεις στην ενδοχώρα, έχασε την μπάλα και επί της ουσίας αποσύρθηκε.

Ακολούθως και η ανάθεση της όλης διαχείρισης στον στρατηγό υπήρξε επίσης ατυχής και αναποτελεσματική. Ο στρατηγός είχε εγκαίρως καταγραφεί, από την εποχή που ακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο στις εξορμήσεις του στα στρατόπεδα, περισσότερο ως δημοσιοσχεσίτης παρά ως αποτελεσματικός διαχειριστής. Και βεβαίως υποτιμήθηκαν ο κύκλος του Βορείου Αιγαίου και η οργανωμένη δράση διαφόρων επιθετικών κύκλων, οι οποίοι με τον καιρό έπεισαν και τους άλλοτε φιλικούς προς τους μετανάστες κατοίκους να ακολουθήσουν τη γραμμή της έντασης και της αντιπαράθεσης.

Το ποτήρι ωστόσο ξεχείλισε τις τελευταίες μέρες, μετά τα επαναλαμβανόμενα μπρος-πίσω. Πρώτα με τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη που επέλεξε τις επιτάξεις ιδιωτικών χώρων για τα κλειστά κέντρα και υποχώρησε μετά τις πρώτες αντιδράσεις, δίδοντας χρόνο και έδαφος στους κύκλους που ετοίμαζαν σημαντικές κινητοποιήσεις. Και στη συνέχεια η εσπευσμένη αποστολή διμοιριών ΜΑΤ, οι οποίες αναγκάστηκαν σε άτακτη υποχώρηση μετά τα εκτεταμένα αιματηρά γεγονότα. Τώρα αναζητούνται εναγωνίως λύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς στην αυτή γραμμή της δυναμικής αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, εξετάζεται η λύση των βραχονησίδων και των ακατοίκητων νησιών, κατά τα πρότυπα της Αυστραλίας. Μια ιδέα που εδώ και καιρό συζητείται στους κύκλους της κυβέρνησης, αλλά απορρίπτεται για ευνόητους λόγους. Μπρος στο αδιέξοδο ωστόσο και την εμφανή πια μετά τα γεγονότα της Ιντλίμπ απελευθέρωση νέων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, επανέρχεται δυναμικά. Οι θιασώτες της ιδέας πάντως δείχνουν να αγνοούν προκλητικά την ιστορικότητα του τόπου και τους αναπόφευκτους συνειρμούς που τέτοιες ιδέες γεννούν. Αλλά, όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος Γιώργης Γεννηματάς, «η Δεξιά είναι αδέξια» στη διαχείριση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων. Κατά τα φαινόμενα, έχουν βαλθεί όλοι να επιβεβαιώσουν τη γεννηματική ρήση.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024