Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεάλ – Μπαρτσελόνα : Η μητέρα των μαχών κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα : Η μητέρα των μαχών κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται απόψε το βράδυ την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε ένα classico που ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (22:00) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε ένα classico που αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωταθλητή.

Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να απολέσουν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα το προβάδισμα των τριών βαθμών, με τους «μπλαουγκράνα» να εκμεταλλεύονται το στραβοπάτημα της «βασίλισσας» και να επιστρέφουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πάντως, η απόσταση μεταξύ των δυο παραμένει ελάχιστη, καθώς με νίκη η Ρεάλ ρίχνει από την πρώτη θέση την Μπαρτσελόνα, ενώ η ισοπαλία διατηρεί τα πράγματα ως έχουν.

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενο διπλό της Μπαρτσελόνα αναμένεται να αποβεί καθοριστικό, καθώς η ομάδα της Καταλονίας θα πάει στο +5 από τους «Μερένχες» και θα πάρει σημαντικό προβάδισμα ενόψει της τελικής ευθείας στη La Liga.

Σε κάθε περίπτωση, η ψυχολογία βρίσκεται με το μέρος της Μπάρτσα, η οποία έχει καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα το τελευταίο διάστημα, ενώ μετά την πρόσληψη του Κίκε Σετιέν έχει παρατηρηθεί μια βελτίωση στην απόδοσή της.

Αντίθετα, το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν προέρχεται από τρεις σερί ήττες σε Ισπανία και Ευρώπη, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να συγκροτηθεί και πάλι ενόψει του αποψινού classico.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι Μαδριλένοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τραυματία Εντέν Αζάρ, ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Τόνι Κρόος, ο οποίος παρέμεινε εκτός στο μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κίκε Σετιέν έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Ζόρντι Άλμπα, ενώ ο Κλεμάν Λανγκλέ αναμένεται να αντικαταστήσει τον Σαμουέλ Ουμτιτί στο κέντρο άμυνας.

Εκτός αποστολής παρέμειναν οι Λούις Σουάρεζ, Ουσμάν Ντεμπελέ και Σέρτζι Ρομπέρτο.

Πάντως, το αποψινό παιχνίδι έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς σε περίπτωση που η Ρεάλ καταφέρει να επικρατήσει τότε θα ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα στις μεταξύ τους all time νίκες, ενώ απίστευτη ισορροπία σημειώνεται και στα γκολ που έχουν σημειωθεί από τις δυο ομάδες στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τους «μπλαουγκράνα» να υπερισχύουν με… ένα γκολ διαφορά (6.151-6.150).

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024