Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1

Η ΑΕΚ τη γλίτωσε στις καθυστερήσεις στη Νέα Σμύρνη, χάρη σε τέρμα του Κλωναρίδη και «έσωσε» τον βαθμό απέναντι σε έναν εξαιρετικό Πανιώνιο.

Σε ένα ματς με πολλές φάσεις, ωραίο ρυθμό και μεγάλο πάθος, Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Η Ένωση κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με ένα φοβερό σουτ του Κλωναρίδη. Για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ ο Εμμανουηλίδης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ξέφρενο ρυθμό και την μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Μόλις στο 1’ ο Πανιώνιος απείλησε την εστία της ΑΕΚ, όμως το γύρισμα του Ρέτζα πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 8’ ο Ντομίνγκες θα πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Τσιντώτας θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Η Ένωση θα αντιδράσει και σταδιακά θα βγει μπροστά.

Στο 17’ το φάουλ του Βέρντε θα απομακρυνθεί από τον Κόντικ, ενώ στο 19’ η προσπάθεια του Αλμπάνη θα περάσει άουτ. Ο Πανιώνιος έδειχνε ένα πολύ επιθετικό πρόσωπο και στο 25’ θα απειλήσει ξανά, με την προσπάθεια του Αραμπούλι που δεν βρήκε στόχο.

Η πιο μεγάλη στιγμή της Ένωσης στο πρώτο μέρος ήρθε στο 26’. Ο Σαμπανάτζοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ, όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου τον νίκησε. Η ΑΕΚ πήρε κι άλλα μέτρα και κυνήγησε το γκολ. Στο 41’ ο Σβάρνας αστόχησε με το κεφάλι εξ επαφής, ενώ στο 43’ ο Παουλίνιο νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κότνικ!

Αφού δεν βρήκαν γκολ οι Κιτρινόμαυροι σε αυτές τις φάσεις, τιμωρήθηκαν. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από λάθος του Παουλίνιο οι γηπεδούχοι θα βγουν στην αντεπίθεση.

Ο Αραμπούλι θα κάνει κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι και ο Εμμανουηλίδης με κοντινό πλασέ θα κάνει το 1-0! Έτσι, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο και στο δεύτερο ημίχρονο, με αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο 2-0 στο 57’. Ο Αραμπούλι πέρασε από τον Τσιντώτα που έκανε κακή έξοδο, άργησε όμως να πλασάρει, κλείστηκε και αστόχησε. Η ΑΕΚ απάντησε στο 63’. Ο Σιμόες θα βρεθεί φάτσα με το γκολ, όμως ο Κότνικ θα τον νικήσει κάνοντας την επέμβαση του αγώνα.

Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ ανέβαινε ψηλά, αφήνοντας χώρους. Σε δύο περιπτώσεις αυτό έδωσε ευκαιρίες για γκολ στους γηπεδούχους. Όμως ο Τσιλούλης νικήθηκε από τον Τσιντώτα, ενώ λίγο αργότερα ο Εμμανουηλίδης αστόχησε. Το ματς πήγαινε σιγά-σιγά προς το τέλος του και ο Πανιώνιος έδειχνε να κρατά τη νίκη στα χέρια του.

Στο 92’ όμως ο Κλωναρίδης με ένα ξερό σουτ θα κάνει το 1-1, σκοράροντας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή! Έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε από το… πουθενά, αποφεύγοντας την ήττα.

Πανιώνιος (Λ. Βόκολος, 4-3-3): Κότνικ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Ρέντζας, Οικονομίδης (84’ Λυμπεράκης), Παπαγεωργίου, Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι (89’ Ρέτσος), Παπανικολάου

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Λάτσι, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (71’ Σιμάνσκι), Βέρντε (77’ Μαχαίρας), Μάνταλος, Αλμπάνης (46’ Κλωναρίδης), Αραούχο

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024