Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δεύτερο άγνωστης προέλευσης κρούσμα στην Καλιφόρνια

Κοροναϊός : Δεύτερο άγνωστης προέλευσης κρούσμα στην Καλιφόρνια

Οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσαν πως υπάρχει δεύτερο άγνωστης προέλευσης κρούσμα του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνιας ενημέρωσαν χθες Παρασκευή ότι επιβεβαίωσαν πως υπάρχει δεύτερο άγνωστης προέλευσης κρούσμα του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ, «ενήλικη γυναίκα», η οποία «δεν είχε ταξιδέψει» στο εξωτερικό «πρόσφατα, ούτε είχε έλθει σε επαφή με κάποιον ήδη ασθενή».

«Οι ιός είναι παρών… »

«Γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι παρών εδώ [στις ΗΠΑ], αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποιο βαθμό. Η προτεραιότητά μας είναι λοιπόν να θέσουμε σε εφαρμογή υγειονομική παρακολούθηση για να αποτιμήσουμε το εύρος της κατάστασης», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Δρ. Σάρα Κόντι, διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας Σάντα Κλάρα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.

Επέμεινε ότι δεν είναι απαραίτητο σε αυτό το στάδιο ο πληθυσμός να μην στέλνει τα παιδιά στο σχολείο ή να μην πηγαίνει στη δουλειά «αν δεν ασθενεί».

Ωστόσο, η Δρ. Κόντι υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της έχουν ήδη εντοπίσει δεκάδες ανθρώπους που ήλθαν σε επαφή με τη νέα ασθενή, οι οποίοι τέθηκαν σε απομόνωση στα σπίτια τους.

«Διεξάγουμε κλασική έρευνα»

«Διεξάγουμε κλασική έρευνα για τις επαφές [της ασθενούς], όπως για κάθε μολυσματική ασθένεια, η οποία συνίσταται στο να εξακριβώσουμε όλες τις τοποθεσίες όπου μπορεί να βρέθηκε» το πρόσωπο που εν αγνοία του ενδέχεται να μόλυνε άλλους, εξήγησε.

Το κρούσμα, η γυναίκα που έχει εισαχθεί σε τοπικό νοσοκομείο, είναι η τρίτη περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό στην κομητεία Σάντα Κλάρα.

Τα δύο πρώτα κρούσματα ήταν άνδρας και γυναίκα, που δεν είχαν καμία σχέση ο πρώτος με τη δεύτερη, είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και η κατάστασή τους δεν κρίθηκε πως καθιστούσε απαραίτητη την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

Το πρώτο κρούσμα

Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές αποκάλυψαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης άγνωστης προέλευσης στις ΗΠΑ, σε άλλη κομητεία στη βόρεια Καλιφόρνια, τη Σολάνο, περίπου 150 χιλιόμετρα από τη Σάντα Κλάρα.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής δεν είχε ταξιδέψει σε ζώνη υψηλού κινδύνου, ούτε εξακριβώθηκε πως είχε έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε γνωστό φορέα του ιού.

Πάνω από εξήντα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 έχουν επαληθευτεί στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει αναφερθεί θάνατος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024