Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To MEGA στα άδυτα του Ινστιτούτου Παστέρ - Εκεί όπου ανιχνεύεται ο κορωνoϊός

To MEGA στα άδυτα του Ινστιτούτου Παστέρ – Εκεί όπου ανιχνεύεται ο κορωνoϊός

Στα «άδυτα» του εργαστηρίου αναφοράς γρίπης Νοτίου Ελλάδος, που εδρεύει στο Ινστιτούτο Παστέρ, βρέθηκε η κάμερα του MEGA

Στα «άδυτα» του εργαστηρίου αναφοράς γρίπης Νοτίου Ελλάδος, που εδρεύει στο Ινστιτούτο Παστέρ, βρέθηκε η κάμερα του MEGA.

Πρόκειται για τον χώρο όπου γίνεται ο έλεγχος των ύποπτων δειγμάτων στο νέο κοροναϊό.

Τηρώντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου εξετάζουν τα δείγματα σε ειδικό θάλαμο, όπου υπάρχει αρνητική πίεση, προκειμένου να μην μολυνθούν. Εκπαιδευμένο μόνο προσωπικό εισέρχεται στον ειδικό χώρο φορώντας στολή, κρατώντας τα φιαλίδια με τα δείγματα τα οποία πρώτα έχουν σφραγιστεί.

Αυξάνονται τα ύποπτα κρούσματα

Τις τελευταίες ημέρες τα δείγματα που φτάνουν για εξέταση στο εργαστήριο έχουν αυξηθεί δραματικά. Μόνο σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι εξετάστηκαν 16 δείγματα τα οποία όλα ήταν αρνητικά.

Οι επιστήμονες έχουν εντατικοποιήσει τις βάρδιές τους προκειμένου να υπάρχει άμεσος έλεγχος των δειγμάτων ώστε εντός 4ωρου να εξετάζονται.

Το εργαστήριο προσπαθεί και σχεδόν πάντα καλύπτει αυτό το χρονικό διάστημα (των τεσσάρων ωρών) μέχρι να φύγει η απάντηση. Απλά είναι τέτοια η παραλαβή των δειγμάτων μέσα στην ημέρα που το εργαστήριο θα πρέπει να περιμένει αρκετά δείγματα για τα εργαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου συνιστούν ψυχραιμία καθώς πρόκειται για μία νόσο που στο 85% έχει ήπια συμπτώματα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024