Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυστύχημα στη Γλυφάδα: Η φονική «σφήνα» και η κατάθεση για κατανάλωση αλκόολ

Δυστύχημα στη Γλυφάδα: Η φονική «σφήνα» και η κατάθεση για κατανάλωση αλκόολ

Νέα στοιχεία για το τροχαίο δυστύχημα στην Γλυφάδα με θύμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα φέρνει στο φως η δικογραφία

Νέα στοιχεία για το τροχαίο δυστύχημα στην Γλυφάδα με θύμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα φέρνει στο φως η δικογραφία.

Οι αρχές έχουν συγκεντρώσει καταθέσεις φίλων τόσο του Νάσου όσο και του οδηγού, έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας και πια η υπόθεση είναι στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» μεγάλο μέρος της έρευνας έχει επικεντρωθεί στην κατανάλωση ή όχι αλκόολ από τον 40χρονο οδηγό.

Κατάθεση-φωτιά προσώπου που βρισκόταν μαζί με τον οδηγό στο ίδιο μαγαζί το μοιραίο βράδυ ανατρέπει τα δεδομένα καθώς αναφέρει ότι ο 40χρονος είχε καταναλώσει αλκόολ.

Ο ίδιος στις αρχές ισχυρίστηκε ότι είχε πιει μόνο αναψυκτικά και το ίδιο κατέθεσε και η φίλη. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να του κάνουν αλκοτέστ καθώς ο 40χρονος εγκατέλειψε το θύμα αμέσως μετά το δυστύχημα και δεν εμφανίστηκε στις αρχές μέχρι να λήξει το αυτόφωρο.

Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Κάμερες ασφαλείας από το σημείο έδειξαν στους αστυνομικούς ακριβώς με ποιο τρόπο έγινε το δυστύχημα.

Ο 40χρονος οδηγός και η φίλη του διασκέδαζαν σε μπαρ των Νοτίων Προαστίων όταν αποφάσισαν να φύγουν και να πάνε στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια.

Ενώ διέσχιζαν τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης το αυτοκίνητο ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και σε κάποιο σημείο συμπορεύτηκε με τον Νάσο και το φίλο του που ακολουθούσε με τη δική του μηχανή.

Τότε η Corvette προσπάθησε να προσπεράσει αυτοκίνητο που κινούνταν στη μεσαία λωρίδα του δρόμου και να βρεθεί μπροστά του αλλά όπως έκανε τον ελιγμό ο 40χρονος το πολυτελές αυτοκίνητο χτύπησε με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου που πήγε να προσπεράσει. Τότε ήταν που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 25χρονο Νάσο, ο οποίος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Τι ισχυρίστηκε ο 40χρονος

Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 40χρονος, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες έχει δίπλα του δικηγόρο, κατέθεσε ότι περπάτησε μερικά χιλιόμετρα και κατόπιν έφυγε με ταξί: «Είμαι ένα άτομο που στο παρελθόν έχει περάσει κρίσεις πανικού. Αυτό που κατάλαβα μόνο ήταν μια σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα, όταν εγώ έκανα δεξιά. Εγινε η σύγκρουση, κατάλαβα ένα χτύπημα με αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του δικού μου οχήματος, ανοίξανε οι αερόσακοι και από εκεί και πέρα έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Δεν είδα τίποτα. Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα πάνω σε μηχανή, δεν κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο καβάλησε το πεζοδρόμιο και βρέθηκε στον παράδρομο. Ολα μαύρισαν γύρω μου. Θυμάμαι μόνο αποσπασματικά τον εαυτό μου να περπατάει και κάποια στιγμή να παίρνει ένα ταξί».

Τα αδικήματα που βαραίνουν τον οδηγό της Corvette είναι πλημμελήματα, γεγονός που σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς της Τροχαίας καταδεικνύει ένα «κενό» στην ισχύουσα νομοθεσία.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024