
Κοροναϊός : Σε καραντίνα… σκυλάκι στο Χονγκ Κονγκ
Oι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι τα δείγματα σάλιου από το στόμα και τη μύτη του κατοικίδιου βρέθηκαν «αδύναμα ίχνη» του κοροναϊού προσθέτοντας ότι δεν έχουν ακόμα αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ζώα.
Με «χαμηλό επίπεδο» κοροναϊού βρέθηκε ο σκύλος μιας ασθενούς στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο μπήκε ωστόσο σε καραντίνα.
Oι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι τα δείγματα σάλιου από το στόμα και τη μύτη του κατοικίδιου βρέθηκαν «αδύναμα ίχνη» του κοροναϊού προσθέτοντας ότι δεν έχουν ακόμα αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ζώα.
Σημειώνεται ότι το σκυλί δεν είχε κανένα σύμπτωμα του κορωνοϊού.
Το σχετικό τμήμα που διεξήγαγε τον έλεγχο ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει το τετράποδο σε επιπλέον τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί με τον κοοναϊό ή αν τα αποτελέσματα των τεστ των δειγμάτων του είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντικής μόλυνσης.
«Για την ώρα δεν έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να μολυνθούν ζώα ή αν μπορεί να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το σκυλί, ωστόσο, μπήκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.
Στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αποδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.
- Αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο
- Άγιοι Ανάργυροι: Για ενδοοικογενειακή βία είχε συλληφθεί ο πατέρας της οικογένειας με 3 παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
- Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα – Το 15% των εφήβων προβαίνει σε αυτοτραυματισμό
- Λετονία: Ο πρόεδρος της χώρας πρότεινε ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης
- Σέλτικ – Χαρτς 3-1: Ανατροπή και πρωτάθλημα για τους Κέλτες (vids)
- Μισθολογικό χάσμα: Οι δύο «κόσμοι» στην αγορά εργασίας – Οι γυναίκες βλέπουν εμπόδια, οι άντρες μιλούν για ισότητα
