Κοροναϊός : Ο Σαλβίνι ζητά παραίτηση Κόντε και δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι μετέβη πριν από λίγο στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι μετέβη πριν από λίγο στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Ο αρχηγός της Λέγκα με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συνολική διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού και ζήτησε την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και της κυβέρνησής του. Στόχος του, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», με διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον επόμενο Οκτώβριο.
Οι υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροδεξιάς συμμαχίας βλέπουν θετικά την πρόταση αυτή, ενώ διατεθειμένος να την συζητήσει δείχνει και ο προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αρχηγός του μικρού κόμματος «Ζωντανή Ιταλία».
Κάθετα αντίθετα είναι τα Πέντε Αστέρια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.
«Εμείς θέλουμε να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η Ιταλία και με τον Κόντε στην πρωθυπουργία αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί», υπογράμμισε ο Ματέο Σαλβίνι μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας και υποστηρίζοντας πως αυτή θα επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας του κοροναϊού.
«Η κυβέρνησή μου είναι και θα παραμείνει ενωμένη», απάντησε με νόημα ο Ιταλός πρωθυπουργός.
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε έρευνα
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442