Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα 80-82

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα 80-82

Με τον Νίκολα Μίροτιτς να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, η Μπαρτσελόνα πέρασε με σουτ σε… νεκρό χρόνο από τη Μόσχα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κανείς το μπάσκετ, ο σημαντικότερος είναι γιατί αρκεί ένα δευτερόλεπτο, ώστε να έρθουν τα πάνω κάτω. Κι όσοι δεν το γνωρίζουν, δεν έχουν παρά να δουν την εξέλιξη του αγώνα της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα, ώστε να το διαπιστώσουν. Η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε με 82-80 μέσα στη Μόσχα, χάρη σ’ ένα φοβερό buzzer του Μίροτιτς.

Ήταν αναμέτρηση επιπέδου φάιναλ φορ. Οι Καταλανοί ήταν μπροστά στο σκορ, στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης, όμως οι Ρώσοι δεν ήθελαν να χάσουν. Ο Χίγκινς έδειχνε πως ήθελε να αποδείξει στην πρώην ομάδα του την αξία του, ο Ντέιβις έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι (4/4 τρίποντα είναι… σούπερ επίδοση για περιφερειακό, πόσο μάλλον για σέντερ), όμως το αφεντικό είναι ο Μίροτιτς.

Στην αντίπερα όχθη ο Χάκετ έκανε άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο Χίλιαρντ με τον Κουρμπάνοφ βοήθησαν, όμως ο Μάικ Τζέιμς ήταν σε ένα από τα χειρότερα βράδια του στην Ευρωλίγκα. Αλλά, μην βιάζεστε…

Ο Χάκετ με τρίποντο μείωσε στον πόντο, για να έρθει 1.27’’ πριν τη λήξη ο Μίροτιτς και με 2/2 βολές να δώσει και πάλι αέρα ενός σουτ στους φιλοξενούμενους (75-78). Ο Τζέιμς έχασε… πέναλτι (λέι απ δίχως αντίπαλο), αλλά οι Ρώσοι πάλεψαν στο ριμπάουντ και δόθηκε τζάμπολ.

Το πήρε ο Χάινς, αλλά το τρίποντο του Κουρμπάνοφ ήταν άστοχο. Νέα επίθεση στα 55’’, χάρη στην προσπάθεια του Χάκετ στο επιθετικό κι αυτή η ατελείωτη επίθεση είχε καλό φινάλε για τους γηπεδούχους (ο Χίλιαρντ μείωσε σε 77-78).

Οι Καταλανοί είχαν την μπάλα, ο Χίγκινς έκανε λάθος στον χειρισμό της, βούτηξαν όλοι στο παρκέ, νέο τζάμπολ 21.5’’ πριν τη λήξη. Ο Μίροτιτς το άφησε, για να παίξουν άμυνα, αλλά ο τραγικός Τζέιμς έκανε λάθος στα 8’’ και μαζί φάουλ στον Ντέιβις, που δεν λάθεψε από τη γραμμή του φάουλ (77-80).

Ο Ιτούδης πήρε τάιμ άουτ, στην ειδική κατάσταση ο Τζέιμς βρήκε ελεύθερο τρίποντο (χάθηκε στην άμυνα ο Ντέιβις) στα 5.4’’ κι από μοιραίος έγινε ο πιο… ωραίος τύπος στη Μόσχα. Για λίγα δευτερόλεπτα.

Τάιμ άουτ από τον Πέσιτς, με το σκορ στο 80-80, η μπάλα στη γωνία στα χέρια του Μίροτιτς, ο οποίος κόλλησε, έκανε μια μικρή περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και 0,4’’ πριν το τέλος πέταξε την μπάλα. Άλλος θα είχε αστοχήσει, όχι ο Μίροτιτς, που «αποφάσισε» για τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 40-37, 60-63, 80-82.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024