Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Νάντια, η σιωπή της Φώφης και o ευγνώμων Λοβέρδος

Η Νάντια, η σιωπή της Φώφης και o ευγνώμων Λοβέρδος

Γκρίνια στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μην ανάψουν νέες φωτιές

«Θέλω να γνωρίζω αν υιοθετείς τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον μου η κυρία Λιακούλη».

Το ερώτημα της Νάντιας Γιαννακοπούλου απευθυνόταν στην Φώφη Γεννηματά και διατυπώθηκε αμέσως μετά την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από την βουλευτή Λάρισας, με αφορμή την πρόσφατη διαφοροποίησή της, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.  Η Φώφη Γεννηματά δεν απάντησε.

Και δεν ήταν λίγοι όσοι συνδύασαν την μη απάντηση  της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με το γεγονός ότι πριν από τη συνεδρίαση είχε κατ ιδίαν συνάντηση, στο γραφείο της, με την κυρία Λιακούλη.

Υπήρξε προσπάθεια, κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να γίνει προσπάθεια επιβολής εσωκομματικού σιωπητηρίου; Είναι άγνωστο αν η κριτική που δέχθηκε χθες η κυρία Γιαννακοπούλου από βουλευτές προσκείμενους στην ηγεσία του κόμματος, έγινε στο πλαίσιο άσκησης πίεσης στους διαφωνούντες με τις κομματικές επιλογές να μην εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Εξαλλη η κ. Γιαννακοπούλου με την επίθεση εναντίον της

Άλλωστε η Φώφη Γεννηματά και στην αρχική τοποθέτηση της  αλλά και στη δευτερολογία της κράτησε χαμηλούς τόνους. Υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής πάει καλά, έχει ξεπεράσει τον κύκλο της εσωστρέφειας στον οποίο κινδύνεψε να εισέλθει με αφορμή το ΠαΣοΚ και ότι δεν χρειάζεται σε αυτή την κρίσιμη φάση να βγάζει μόνο του τα μάτια του.

Είπε και άλλα η κυρία Γεννηματά που προκάλεσαν εντύπωση στους βουλευτές και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Ότι δηλαδή υπάρχει προσπάθεια από τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθούν εντυπώσεις. «Δεν χρειάζεται να δίνουμε εμείς πατήματα για να μας χτυπάνε» τόνισε η κυρία Γεννηματά που, ωστόσο, δεν μπορεί να μην άκουσε δύο σημαντικές επισημάνσεις.

Οι διαρροές και τα σενάρια

Πρώτον, ότι δεν ήταν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος που διοχέτευσαν στον τύπο τα σενάρια για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεύτερον ότι τα σενάρια αυτά δεν δημοσιοποιήθηκαν από ΜΜΕ που διακρίνονται, για τη μη φιλική τους στάση απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής.  Σε κάθε περίπτωση, όπως λέγεται, η κατασκευή εξωτερικών εχθρών σε συνδυασμό ότι μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έχουν επιδοθεί σε μπούλινγκ εναντίον στελεχών που τολμούν να εκφράσουν την άποψη τους και εναντίον  δημοσιογράφων που κάνουν το ρεπορτάζ τους, έχει προκαλέσει πολλά πικρόχολα αλλά και ειρωνικά σχόλια.

Είναι βέβαιο ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Υπάρχουν οι βουλευτές που στηρίζουν την ηγεσία και τις επιλογές της, άλλοι όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης που φροντίζουν να εκπέμπουν το δικό τους διακριτό στίγμα, πρόσωπα όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης που κινείται εκτός ομάδων σε ρόλο ισορροπιστή και άλλοι νέοι και παλιοί βουλευτές όπως η Χαρά Κεφαλίδου, ο Γιώργος Φραγκίδης, ο Απόστολος Πάνας που προβληματίζονται για την πορεία του κόμματος αλλά φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς και προσεχτικούς τόνους.  Αυτό σημαίνει, όπως λέγεται, ότι η ηγεσία είναι προτιμότερο να μάθει να ζει με τις διαφορετικές απόψεις παρά να προσπαθεί να τις απαξιώσει ή να τις ενοχοποιήσει εμφανίζοντας τους υποστηριχτές της ως υπονομευτές της Φώφης Γεννηματά.

Από την χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη (υπήρξε πλήρης εισήγηση από τον Χρήστο Πρωτόπαπα) βγήκε κερδισμένος ο… Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει βρεθεί στο στόχαστρο βουλευτών λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα αλλά και της έλλειψης συντονισμού, βρήκε ένα ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου. «Του είμαι αιώνια ευγνώμων για όσα έχει κάνει» φέρεται να είπε αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο κ. Κεγκέρογλου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024