Βολές τορπίλης πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου πελάγους κατά στόχου επιφανείας στο πλαίσιο της εθνικής τεχνικής άσκησης της Διοίκησης Υποβρυχίων “ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ”

Βολές τορπίλης πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου πελάγους κατά στόχου επιφανείας. Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εθνικής τεχνικής άσκησης της Διοίκησης Υποβρυχίων “ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ” αλλά και σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα σε θάλασσα και αέρα χτυπάει «κόκκινο».

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού – όπως τονίζει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού – «με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των Υποβρυχίων, με έμφαση στις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης».

Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο της κατάδυσης του υποβρυχίου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΝ είναι ενδεικτικά της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα – και καθώς η Τουρκία επιμένει στην τακτική των προκλήσεων με όλους τους τρόπους χρησιμοποιώντας την εικόνα, τα μέσα ενημέρωσης, το διαδίκτυο – το ελληνικό «Πεντάγωνο» απαντάει με ένα επικοινωνιακό μπαράζ για όλες τις δραστηριότητες και τις ασκήσεις ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr