Μιλώντας για την κατάσταση στο προσφυγικό και τη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «τα ΜΑΤ είναι για να αντιμετωπίζεις μια έκτακτη περίσταση, δεν μπορείς να τα καταστήσεις μοχλό της πολιτικής σου».

Για την έκρυθμη κατάσταση στο προσφυγικό, τους πρώτες μήνες διακυβέρνησης ΝΔ, καθώς και τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «πρέπει να γίνει ένας ορθός και πλήρης νομικός χαρακτηρισμός όλου του υλικού της Novartis» εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει να διευρυνθεί η εντολή της Προανακριτικής».

Ερωτηθείς αν υπάρχει απομόνωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αρνητικός υποστηρίζοντας πως «υπάρχει πολύ βαρύ παρελθόν και μια σχέση, αν όχι αίματος, αιμομικτική, ανεξαρτήτως της πολιτικής ταυτότητας του καθενός (σ.σ. Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου)».

Όπως εκτίμησε «θα πορευτούν από κοινού ενώπιον της ιστορίας και των ηθικών ευθυνών που πρέπει να αναλάβουν. Από εκεί και πέρα, ποινικά ο καθένας είναι ατομικά υπεύθυνος γι’ αυτό που έχει κάνει».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Ήταν όλα πολύ εμφανή. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη ικανότητα προκειμένου να καταλάβει κανείς ότι θα προσκρούσουν με μεγάλη φόρα στον τοίχο».

«Πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει ολοκληρωμένη και πειστική πρόταση για το προσφυγικό»

Μιλώντας για την κατάσταση στο προσφυγικό και τη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «τα ΜΑΤ είναι για να αντιμετωπίζεις μια έκτακτη περίσταση, δεν μπορείς να τα καταστήσεις μοχλό της πολιτικής σου, άρα στα νησιά που δέχονται κατά τρόπο δυσανάλογο και άδικο την πίεση των προσφυγικών ροών, πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει ολοκληρωμένη και πειστική πρόταση».

«Οι νησιώτες πρέπει να πιστέψουν ότι τους λαμβάνουμε υπόψιν πάρα πολύ σοβαρά, ότι δεν τους αδικούμε σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα και ότι έχουμε να τους προσφέρουμε ως πολιτεία πολλά ανταλλάγματα γι’ αυτό το μεγάλο βάρος που σηκώνουν. Η πολιτεία πρέπει να είναι υπεύθυνη και προσεκτική» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς δε για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε πως «έχει αλλάξει το κλίμα σε διάφορα πράγματα γιατί είχαμε περάσει μια δύσκολη περίοδο 5,5 ετών με προβλήματα δημοκρατίας, θεσμών, οικονομίας και ανάπτυξης».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, τώρα που έχουν αρχίσει τα δύσκολα βλέπουμε να υπάρχει δυστοκία, αμηχανία ή ασάφεια σε πολλά θέματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr