Χιλιόμετρα μακριά από την εστία της έξαρσης του κοροναϊού ένας έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη, είναι επικεφαλής της έρευνας για αντισώματα του νέου ιού σε συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Ο δρ. Χρήστος Κυρατσoύς μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «ΜΕGA Mag», περιέγραψε πώς ξεκίνησε ο ιός, τι κίνδυνοι υπάρχουν, ενώ μίλησε για την πορεία των ερευνών προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Εξηγεί ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα κινηθεί ο ιός τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

«Τα φάρμακα που είναι εξειδικευμένα ελπίζουμε να είναι έτοιμα σε μερικούς μήνες» , είπε και πρόσθεσε ότι  χρειαζόμαστε έξι μήνες για να αναπτύξουμε τα αντισώματα αυτά και μερικούς μήνες για να τα παράγουμε σε ποσότητες ικανές να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους.

Ο Χρήστος Κυρατσούς τιμήθηκε το 2009 για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του με το βραβείο του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Columbia (2009 Dean’s Award for Excellence in Research).

Εκτός από την πατέντα των αντισωμάτων του ιού Έμπολα που έχει κατοχυρώσει ο έλληνας γιατρός, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει καταταχτεί από το περιοδικό Business Insider, μεταξύ των τριάντα ατόμων ηλικίας κάτω των σαράντα ετών που αναμένεται να μεταμορφώσουν το μέλλον των υπηρεσιών υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr