Πολυλίμνιο Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες
Κοντά στους οικισμούς Καζάρμα και Χαραυγή Μεσσηνίας, στο μέσον περίπου της διαδρομής από την Καλαμάτα προς την Πύλο, βρίσκεται το μαγευτικό Πολυλίμνιο
Κοντά στους οικισμούς Καζάρμα και Χαραυγή Μεσσηνίας, στο μέσον περίπου της διαδρομής από την Καλαμάτα προς την Πύλο, βρίσκεται το μαγευτικό Πολυλίμνιο, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους.
Οι φυσιολάτρες και οι περιπατητές εντυπωσιάζονται και γοητεύονται από το συνδυασμό της πυκνής βλάστησης με τα τρεχούμενα νερά, τις λιμνούλες και τους μικρούς καταρράκτες που στολίζουν το Πολυλίμνιο.
Το Πολυλίμνιο οφείλει την ονομασία του στις πολυάριθμες λιμνούλες της περιοχής (Mαυρολίμνα, Kάδη, Kαδούλα, Iταλού, Πανάγου, Σταθούλας κ.ά.).
Χωματόδρομοι, πλακόστρωτα και διάφορα έργα υποδομής (ξύλινα γεφυράκια, σιδερένια σκαλάκια, μεταλλικά στηρίγματα κ.ά.) καθιστούν εφικτή τη γνωριμία των ταξιδιωτών με το Πολυλίμνιο, έναν κατεξοχήν καλοκαιρινό φυσιολατρικό προορισμό, όταν τα δροσερά νερά της περιοχής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, προπάντων στη λίμνη Κάδη με τον εντυπωσιακό καταρράκτη.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τους χειμερινούς μήνες, όταν η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει και το μονοπάτι της περιοχής καθίσταται ολισθηρό ή και αδιάβατο.
- «Λουκέτο» σε 6 εταιρίες της Σάρα Φέργκιουσον μετά τη σύλληψη του πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: Αναπαράσταση ζητά ο καθ’ ομολογίαν δράστης, σοκαρισμένος δηλώνει ο αρχιφύλακας
- Επιφυλακτική η ΕΕ μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομους τους δασμούς του Τραμπ
- Γεώτρηση-ρεκόρ στην Ανταρκτική αποκαλύπτει 23 εκατομμύρια χρόνια κλιματικής ιστορίας
- Ζελένσκι: Δεν υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό ζήτημα στις συνομιλίες – 10.000 Βορειοκορεάτες βρίσκονται στο μέτωπο
- Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό


