Βίντεο από την επίθεση στα γραφεία της Motor Oil δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας το οποίο συνοδεύει με κείμενο όπου εξηγεί τους λόγους για αυτή την κίνησή του.

«Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι τα «εργατικά ατυχήματα» συμβαίνουν σε μικρά αφεντικά που προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη, να εντατικοποιήσουν την εργασία, να ξεγελάσουν τις δεσμεύσεις του εργατικού δικαίου και των μέτρων ασφάλειας. Ο ίδιος μύθος λέει ότι μεγάλες εταιρείες δεν ρισκάρουν την φήμη και προστατεύουν την εταιρική τους ταυτότητα εξασφαλίζοντας τους εργαζόμενούς τους. Ε, λοιπόν αυτό είναι μύθος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρουβίκωνας σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξαπολύει δε δριμεία επίθεση στα «μεγάλα αφεντικά» για προσπάθεια απόκρυψης εργατικών ατυχημάτων. «Ρουτίνα ο θάνατος των ανίσχυρων, ρουτίνα οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις της εταιρείας» αναφέρει.

Αιτία αγώνα

«Για εμάς όμως, που βρισκόμαστε στην αντίπαλη πλευρά» προσθέτει ο Ρουβίκωνας «τα βάσανα των ανθρώπων της τάξης μας δεν είναι ρουτίνα αλλά αιτία αγώνα. Για εμάς η ‘εθνική αστική τάξη’, όπως και το διεθνές κεφάλαιο δεν είναι άλλο από παράσιτα στο σώμα της κοινωνίας. Παράσιτα που μας απομυζούν, παράσιτα που μας κυβερνούν, παράσιτα που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μας σκοτώνουν.»

»Δεν έχουμε εμείς τις δυνάμεις να ξεφορτωθούμε τα παράσιτα, καμιά οργάνωση δεν μπορεί να τις έχει. Τις έχει όμως όλη η κοινωνική βάση αν αποφασίσει να το κάνει. Έχει τόσες δυνάμεις που ούτε μπράβοι, ούτε πολιτικοί, ουτε αστυνομία, ούτε νόμοι, ούτε δικαστήρια θα μπορέσουν να προστατέψουν τους καπιταλιστές όταν έρθει εκείνη η ώρα.»

«Ως εκείνη την ώρα εμείς θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, να βγάζουμε στο φώς, να δίνουμε παράδειγμα, να αντιπαλεύουμε την αυθαιρεσία κεφαλαίου. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, να είναι σίγουροι, ότι και να κάνουν. Ώσπου να βρουν μπροστά τους αυτούς που θα γράψουν τους τίτλους τέλους της αθλιότητας. Ολους και όλες μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr