Σύμφωνα με πληροφορίες και «πηγές» προσκείμενες στο κυβερνών κόμμα, ο «Μάξιμος Σαράφης» κατά την 8ωρη κατάθεσή του φέρεται να μάζεψε όλα όσα είχε δηλώσει περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis πυροδοτώντας έτσι για μία ακόμη φορά πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σύγχυση επικρατεί μετά τη μαραθώνια κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στη ΓΑΔΑ καθώς τα όσα είπε με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του στα μέλη της Προανακριτικής ερμηνεύτηκαν διαφορετικά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και «πηγές» προσκείμενες στο κυβερνών κόμμα, ο «Μάξιμος Σαράφης» κατά την 8ωρη κατάθεσή του φέρεται να μάζεψε όλα όσα είχε δηλώσει περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis πυροδοτώντας έτσι για μία ακόμη φορά πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, είναι πιθανολογήσεις όλα όσα έλεγα» φέρεται να κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» στην Προανακριτική για τη Novartis  με φόντο τις καταγγελίες για χρηματισμό πολιτικών προσώπων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να καταρρέουν.

Τα παίρνει όλα πίσω λέει η ΝΔ

Όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή, ο «Σαράφης» φαίνεται να «τα παίρνει όλα πίσω» σε σχέση με όσα είχε καταθέσει παλαιότερα, αφού όπως αναφέρουν παραδέχθηκε ότι «δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξαιρεί από την υπόθεση Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Για τον Αντώνη Σαμαρά φέρεται να ξεκαθάρισε: «Δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι πιθανολόγηση». Παράλληλα εξαίρεσε από όλη την υπόθεση Novartis τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, στους οποίους δεν έχει τίποτα να προσάψει, ενώ για τον Αδωνι Γεωργιαδη είπε πως «πέρα από τυχόν εύνοια κατά την εκτίμησή του, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» σύμφωνα με τα όσα διέρρευσε η ΝΔ τόνισε πως δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο  ούτε για Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέτζο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο».

Μετά τη μαραθώνια κατάθεση «Σαράφη» στην οποία φαίνεται να μαζεύει όλα όσα είχε πει κατά πολιτικών προσώπων εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τόσο για την αξιοπιστία του προστατευόμενου μάρτυρα όσο και για τις αρχικές του επιδιώξεις να βάλει στο «κάδρο» της υπόθεσης Novartis μία σειρά πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών και πρώην πρωθυπουργών.

Επίσης ερωτήματα υπάρχουν και για το γεγονός ότι ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» αρνείται να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με τον οποιονδήποτε.

Η «ανάγνωση» του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως ο « Σαράφης επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

«Δίνει στοιχεία πως είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες πλυντήριο καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι ανέφερε για «σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και μέσω μέιλ έφτιαχναν τις τιμές».

Την ίδια στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να διαρρεύσει ότι ο «Σαράφης» επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Φρουζή για «δωροδοκίες πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων και γιατρών» ενώ ο ίδιος δεν δέχθηκε καμία πίεση ή καθοδήγηση για τα όσα κατέθεσε στο παρελθόν.

Έφτασε η ώρα για την «Αικατερίνη Κελέση»

Αναφορικά με την «Αικατερίνη Κελέση» που επρόκειτο να καταθέσει χθες το βράδυ, τελικά αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ υπό άκρα μυστικότητα στη μία το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να εξεταστεί από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που έχει συσταθεί για την υπόθεση Novartis.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr