Μια γάτα για υποψήφια… δημοτική σύμβουλος
Το ζώο, ονόματι Rec, θα θέσει υποψηφιότητα στην πόλη Ρεν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το αριστερό κόμμα «Η Ανυπότακτη Γαλλία». Με αυτή την υποψηφιότητα το γαλλικό κόμμα θέλει να προωθήσει την προστασία των ζώων
Μια γάτα θα είναι υποψήφια στις γαλλικές δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.
Το ζώο, ονόματι Rec, θα θέσει υποψηφιότητα στην πόλη Ρεν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το αριστερό κόμμα «Η Ανυπότακτη Γαλλία». Με αυτή την υποψηφιότητα το γαλλικό κόμμα θέλει να προωθήσει την προστασία των ζώων.
«Είναι μια συμβολική υποψηφιότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της εκστρατείας Φελίξ Μπουλανζέ. «Η γάτα βρίσκεται στο τελευταίες θέσεις της λίστας των υποψηφίων. Ακόμη και αν λαμβάναμε το 99,9% των ψήφων, δεν θα εκλεγόταν» πρόσθεσε.
Για να μην κηρυχθεί όμως άκυρη η λίστα, θα γίνει ανάδοχος της Rec ένα…. δίποδο. Eπίσης, το όνομα Rec δεν το πραγματικό όνομα του ζώου, αλλά πρόκειται για την συντομογραφία του ονόματος της δημοτικής λίστας Rennes en commun.
Για το σκοπό αυτό, το αριστερό κόμμα συνεργάστηκε με μια Ένωση για την προστασία των ζώων και με άλλους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Στις προεκλογικές υποσχέσεις της καμπάνιας περιλαμβάνονται η στείρωση όλων των αδέσποτων γατιών και η απαγόρευση των άγριων ζώων στο τσίρκο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υπό την πίεση του Τραμπ, η Παγκόσμια Τράπεζα εγκαταλείπει τα μέτρα για το κλίμα
- Δίκη για τα Τέμπη: «Δεν χρειαζόταν οι τοποθετήσεις της εισαγγελέως για τη Hellenic Train», είπε ο Ψαρόπουλος
- Κατάταξη του Δήμου Σουφλίου στους ορεινούς Δήμους
- Π. Μαρινάκης για γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ: Κάποιοι ήθελαν να τους σκοτώσουν για τις ιδέες τους
- O Μπερνάρντο Σίλβα αποθέωσε τον Μόντριτς: «Είναι το ποδοσφαιρικό μου είδωλο»
- ΕΛΑΣ για Πετράλωνα και Ωραιόκαστρο: Η ανθεκτικότητα μιας χώρας δεν οικοδομείται μόνο με την αποτελεσματική επιχειρησιακή απόκριση
- Η Ουκρανία ζητά 6,6 δισ. ευρώ από το ταμείο «ειρήνης» της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια
- Μάρω Κοντού: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» – Η κατάσταση της υγείας της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442