Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιάρας για «Σαράφη-Κελέση»: Είχαν ή όχι εμπλοκή με τη Novartis;

Τσιάρας για «Σαράφη-Κελέση»: Είχαν ή όχι εμπλοκή με τη Novartis;

Ο κ. Τσιάρας τοποθετήθηκε για την υπόθεση Novartis , την εξέλιξη της Προανακριτικής αλλά και το θέμα με τους προστατευόμενους μάρτυρες

Για την υπόθεση Novartis και το θέμα που έχει ανακύψει με τους προστατευόμενους μάρτυρες αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο .

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε για την υπόθεση Novartis ότι έχει ταλαιπωρήσει το πολιτικό σύστημα και την κοινή γνώμη τα τελευταία τρία χρόνια. «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσος πολύς θόρυβος και μαρτυρίες που καταδεικνύουν ότι πιθανόν τον προηγούμενο  διάστημα η Δικαιοσύνη χρησιμοποιήθηκε ως μέσο στην πολιτική αντιπαράθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι το μείζον ζήτημα με τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι εάν είχαν εμπλοκή ή όχι με την υπόθεση Novartis ενώ πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να καταθέσουν με τους ίδιους όρους και τις διαδικασίες που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη.

«Είχαν ή δεν είχαν εμπλοκή με την υπόθεσή Novartis»;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ακόμη πως δεν είναι ζήτημα αν θα βγάλουμε τις κουκούλες ή πως θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Ο θεσμός, είπε,  έχει δεχθεί τρομερές επιθέσεις γιατί υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο λειτούργησε σωστά.

«Είχαν ή δεν είχαν εμπλοκή οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την υπόθεση Novartis. Τηρήθηκαν ή όχι οι κανόνες των προστατευόμενων μαρτύρων; Δεν αναρωτιόμαστε αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχουν.  Το ζήτημα είναι αν λειτούργησαν οι διαδικασίες με τις προϋποθέσεις και τους  όρους που διέπουν το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων» σημείωσε.

Τόνισε ακόμη, πως αυτό που προκύπτει και εκθέτει την αντιπολίτευση είναι η τοποθέτηση του Αρείου Πάγου  ότι η Προανακριτική μπορεί να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και στην πρόκλησή του να βάλει η κυβέρνηση και τον ίδιο στο κάδρο της Novartis, ανέφερε τα εξής:

«Eνώ θα μπορούσε να πει κάποιος εύκολα ότι είναι και ο Τσίπρας στο κάδρο της Novartis , αντίθετα επιλέξαμε μία θεσμική διαδικασία που υπαγορευόταν από τα στοιχεία που υπήρχαν. Και εδώ είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λυπηρό το πώς ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης μετέρχεται πρακτικές που δεν έπρεπε να υπάρχουν σε αυτή τη διαδρομή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις καταγγελίες για προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης στο παρελθόν. «Η Δικαιοσύνη έπρεπε να μένει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.  Φαίνεται ότι το προηγούμενο διάστημα η Δικαιοσύνη εργαλειοποιήθηκε, έγινε το μέσον της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Για το θέμα απόπειρας χειραγώγησης λειτουργών της Δικαιοσύνης στο πρόσφατο παρελθόν, είπε ότι υπάρχουν μαρτυρίες δικαστικών οι οποίοι «με έναν τρόπο που τους δίνει η δυνατότητα να αισθάνονται  απελευθερωμένοι από πιέσεις,  έρχονται και μαρτυρούν γεγονότα για την προηγούμενη περίοδο».

Για το τροχαίο με την εγκατάλειψη θύματος στην παραλιακή

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στο θέμα με το τροχαίο στην παραλιακή και την εγκατάλειψη θύματος από τον οδηγό του πολυτελούς οχήματος.

Ο υπουργός ανέφερε πως το νομικό πλαίσιο για αυτές τις περιπτώσεις έχει αυστηροποιηθεί και πρόσθεσε πως όταν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει το αυτόφωρο στερείται ελαφρυντικών.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024