Τι αλλάζει με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
Σε ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μουζάκης σημείωσε ότι οι περισσότεροι θα πάνε στην κατώτατη ασφαλιστική κλάση.
Για το τι αλλάζει με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και για το πώς θα μετράνε από εδώ και πέρα οι αποδείξεις, μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.
Σε ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μουζάκης σημείωσε ότι οι περισσότεροι θα πάνε στην κατώτατη ασφαλιστική κλάση.
«Ο Έλληνας δεν θέλει να πληρώνει. Δεν καταλαβαίνει ότι όσο δεν πληρώνει, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχει όταν θα έρθει η στιγμή να βγει στη σύνταξη. Και τότε, αφού θα έχει μικρές εισφορές, προφανώς θα έχει και μικρότερη σύνταξη», ανέφερε σχετικά.
«Έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να ζητούν αποδείξεις από κάποια επαγγέλματα, όπως γιατρούς, δικηγόρους και υδραυλικούς, στα οποία κατά την άποψη του ΥΠΟΙΚ υπάρχει απόκρυψη φορολογητέας ύλης, ώστε οι αποδείξεις αυτές να μετρούν περισσότερο, να υπάρχει μεγαλύτερη φοροέκπτωση», εξήγησε ο κ. Μουζάκης αναφορικά με το θέμα των αποδείξεων.
«Λαμβάνονται μέτρα προς την κατεύθυνση του περιορισμού της φοροδιαφυγής. Ηλεκτρονικό τιμολόγιο, ηλεκτρονικά βιβλία, πληρωμές από ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όλα στοχεύουν σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχει πολύ χρήμα εκτός τραπεζικού συστήματος, παρά όλα αυτά τα μέτρα. Υπάρχει, παράλληλα, μια ”μαύρη οικονομία” που τρέχει», πρόσθεσε ο κ. Μουζάκης.
Αναφορικά με το κατά πόσο είναι εφικτό να συλλέξει κανείς το 30% του εισοδήματός του σε αποδείξεις, σημείωσε ότι «υπάρχει το “ταβάνι” των 20.000 ευρώ. Νομίζω ότι το 30% για τους περισσότερους μπορεί να συλλεχθεί σε αποδείξεις».
- Μπραντ Πιτ: Αναζητώντας τον χολιγουντιανό σταρ ανάμεσα στους σωσίες του στην Ύδρα
- Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 186 χλμ σε δρόμο με όριο τα 90 χλμ
- Δένδιας για επέτειο απελευθέρωσης Ιωαννίνων: Ορόσημο της νεότερης ελληνικής ιστορίας
- Σε πείσμα όσων λέει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι σήμερα η οικονομική τους κατάσταση είναι καλύτερη
- Τέλος στη διαμάχη Παρί Σεν Ζερμέν και Εμπαπέ
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442