Λιβύη : Εκκενώνεται η Τρίπολη από 3.000 καμήλες
Οι συγκρούσεις των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ με τον στρατό της εκλεγμένης κυβέρνησης και τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη, γίνονται ολοένα και πιο σφοδρές.
Χωρίς θετικό αποτέλεσμα η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, καθώς η εμπλοκή της Τουρκίας, κατά κύριο λόγο και η αδυναμία των αντίπαλων δυνάμεων στη χώρα της Αφρικής να καταλήξουν σε συμφωνία, καθιστούν ανενεργή την απόφαση για εκεχειρία, που ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Οι συγκρούσεις των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ με τον στρατό της εκλεγμένης κυβέρνησης και τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη, γίνονται ολοένα και πιο σφοδρές.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση έχει αρχίσει και γίνεται ιδιαίτερα πιεστική.
Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα της Αφρικής, είναι η εικόνα από καραβάνι περισσοτέρων από 3.000 καμήλες, οι οποίες οδηγήθηκαν σε άλλες, ασφαλείς περιοχές, εκτός Τρίπολης.
- Αρτεμις 2: Οι αστροναύτες βγαίνουν από την τροχιά της Γης και κατευθύνονται στη Σελήνη
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442