Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη 42χρονος που λήστευε βίαια ηλικιωμένες γυναίκες

Συνελήφθη 42χρονος που λήστευε βίαια ηλικιωμένες γυναίκες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, πλησίον λαϊκής αγοράς που εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε

Ένας 42χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, ο οποίος διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, πλησίον λαϊκής αγοράς που εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν, πλην όμως αυτός προσπάθησε να διαφύγει αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Από έρευνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019 διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στις οικίες τους.

Όταν τα θύματά τους ξεκλείδωναν την κεντρική θύρα και εισέρχονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και με τη χρήση σωματικής βίας (χτυπώντας αυτές με κλωτσιές, γροθιές και ακολούθως απωθώντας τες βίαια) τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που επιδείκνυαν στα θύματά τους είναι ότι και στις (4) εξιχνιασθείσες υποθέσεις, τραυμάτισαν τα θύματά τους προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.

Επιπρόσθετα, ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Ο 42χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων συνεχίζονται.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024