Ταμεία : Τελευταία ευκαιρία για τις 120 δόσεις
Τι αποκαλύπτει σχετική διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις παρέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.
Έτσι, μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία χιλιάδες οφειλέτες ταμείων να ενταχθούν στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων.
Σχετική διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί έως την ερχόμενη Πέμπτη από τη Βουλή, μειώνει την προθεσμία που έχουν, περίπου 50.000 οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων και την έχασαν, να επανενταχθούν.
Τα ασφαλιστικά ταμεία
Οι όροι είναι αυστηροί, καθώς για να επανενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση, θα πρέπει να καταβάλει όλες τις δόσεις που δεν πλήρωσε, από την ημερομηνία που βγήκε από την αρχική ρύθμιση, καθώς και τυχόν νέες τρέχουσες οφειλές, που έχουν δημιουργηθεί στο μεταξύ διάστημα.
Δηλαδή αν έχασε τη ρύθμιση των 120 δόσεων τον Σεπτέμβριο του 2019, θα πρέπει να πληρώσει τις εισφορές των μηνών από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.
Επίσης αν έχει απλήρωτες εισφορές για τους τρέχοντες μήνες, θα πρέπει επίσης να τις καταβάλει.
Η ρύθμιση αφορά τους χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, για τα χρέη που είχαν μέχρι 31-12-2018, αλλά στη συνέχεια την απώλεσαν, επειδή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των δόσεων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο τέλος του 2019 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών διαμορφώθηκε στα 35,383 δισ. ευρώ, ελαφρά μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (κατά 159,3 εκατ. ευρώ).
Και… σαφάρι από το υπουργείο Εργασίας
Την ίδια στιγμή βέβαια, το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την διοίκηση του ΚΕΑΟ προχωρούν στην διαδικασία χαρακτηρισμού των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης, μετά από έρευνες για τον εντοπισμό των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, ξεκινώντας σαφάρι ώστε να βρει καταθέσεις, ακίνητα και πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία.
- Ισπανία: Ελληνίδες τουρίστριες τραυματίστηκαν στη Μινόρκα – Έπεσε μέρος μπαλκονιού
- Δημόσια τέχνη και βιώσιμες μετακινήσεις στην Άρτα
- Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Πάρτυ Γενεθλίων»
- Gen Z: Παλεύει με κόλπα για δουλειά, ενώ Millennials, Gen X και Βaby Βoomers… από το σχολείο στο γραφείο
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442